Premier Lig’de beraberlik pazarı

Premier Lig’de açılış haftası dün oynanan iki maçla sürdü. Günün ilk maçında Brentford ve Tottenham 2-2 berabere kalırken, zirve 6’lıdan ikisi olarak kabul edilen Chelsea ve Liverpool’un mücadelesi 1-1 bitti.

Spor 14 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı

Premier Lig’de heyecan ilk hafta maçlarıyla sürdü. Pazar günü, iki keyifli maça sahne oldu. İlk mücadelede Harry Kane’i bir gün önce Bayern Münih’e gönderen Tottenham, Brentford deplasmanına çıktı. Maç son derece hızlı ve tempolu başladı. Tottenham 11. dakikada Christian Romero’nun golüyle 1-0 öne geçti. Bryan Mbeumo, 26. dakika penaltıdan Tottenham’a yanıt verdi. Yoane Wissa 36. dakikada sahneye çıktı ve ev sahibi Brentford 2-1 öne geçti. Devre uzatmalarının tıpkı 2022 Dünya Kupası’ndaki gibi uzun olacağı Premier Lig sezonunda söz konusu uzatmalardan yararlanan takımlardan biri Tottenham oldu. Londra ekibi 45+4’te Emerson Royal’le skoru dengeledi. Tottenham daha çok topa sahip olduğu ikinci yarıda eşitliği bozamadı. Brentford da kontrataklardan aradığı skoru çıkaramadı. İki takımın mücadelesi 2-2 bitti.

Ligue 1’de gollü güne Clermont’un stadyum inşaatı damga vurduLigue 1’de gollü güne Clermont’un stadyum inşaatı damga vurdu

Londra’daki dev maçta VAR damgası

Sezonun ilk haftası “big 6” olarak tabir edilen takımlardan ikisinin mücadelesine sahne oldu. Chelsea ve Liverpool Stamford Bridge’de karşılaştı. Karşılaşma tempolu ve keyifli başladı. Dakikalar 18’i gösterdiğinde Luis Diaz, Mo Salah’ın olağanüstü pasında topu ağlara yolladı ve takımını öne geçirdi. 31. dakikada bu kez Trent Alexander Arnold’ın ara pasında Salah topu ağlara yolladı. Bu gol VAR kontrolünden döndü ve ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. Bu andan sonra oyunun kontrolü Chelsea’ye geçti. Axel Disasi 37. dakikada Ben Chilwell’in asistinde skoru eşitledi. 3 dakika sonra bu kez Chilwell golü attı ancak bu gol de ofsayt nedeniyle iptal edildi. Devre 1-1 bitti. İkinci yarının başında oyunun hakimi Chelsea’ydi. İkinci yarının ikinci kısmında kontrol biraz daha konuk ekibe geçti ancak skoru değiştirecek gol iki takımdan da gelmedi. Chelsea ve Liverpool 1-1 berabere kalarak puanları paylaştı.

Taraftar kapıda kaldı, Arsenal, hata yapmadıTaraftar kapıda kaldı, Arsenal, hata yapmadı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.