Manchester United’a vuran vurana!

Kriz ve sakatlıklarla boğuşan Manchester United keni sahasında Brighton'a 3-1 yenildi. Manchester City ve Liverpool ise deplasmanda geriye düştükleri maçları kazandı.

Spor 17 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

İngiltere Premier Ligi’nde, Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi’ndeki rakiplerinden Manchester United, sahasında Brighton’a 3-1 yenildi. Kırmızı Şeytanlar, son 4 haftada üçüncü kez sahadan yenik ayrıldı. Manchester United deplasmanında Brighton, 20. dakikada Danny Welbeck’in golüyle 1-0 öne geçti.

Manchester United'ta kriz üzerine krizManchester United’ta kriz üzerine kriz

53’te ascal Gross farkı ikiye çıkardı. Joao Pedro, 71’de skoru 3-0 yaptı. Hannibal Mejbri’nin golü, Manchester United için teselliden öteye gidemedi. Bu sonuçla Kırmızı Şeytanlar’ın sahasındaki 21 maçlık yenilgisizlik serisi de sona erdi. Manchester United ayrıca, Premier Lig’de ilk kez sezonun ilk 5 maçının üçünü kaybetti.

Guardiola’nın yüzü gülüyor

Premier Lig’e harika bir başlangıç yapan ve şu ana kadar puan kaybetmeyen Manchester City, zorlu West Ham United deplasmanından da 3 puanla döndü. Ev sahibi ekip 36. dakikada James Ward-Prowse’nin golüyle öne geçti. Manchester City 46’da Jeremy Doku, 76’da Bernardo Silva ve 86’da Erling Haaland’ın golleriyle yenik duruma düştüğü maçı çevirdi. 23 yaşındaki Norveçli Erling Halaand, Premier Lig’de bu sezon 5. maçında 7. golüne ulaştı. Pep Guardiola yönetimindeki Manchester City, bu galibiyetle lige 5’te 5 ile başladı. David Moyes yönetimindeki West Ham United bu sezon ligde ilk kez kaybetti ve 10 puanda kaldı.

Liverpool’un takibi sürüyor

Aynı Manchester City gibi lige iyibaşlayan Liverpool da geriye düştüğü maçta Wolverhampton’ı 3-1 mağlup etti. Liverpool’a galibiyeti getiren golleri 55. dakikada Cody Gakpo, 85. dakikada Andrew Robertson ve 90+1. dakikada Hugo Bueno (kendi kalesine) atarken, ev sahibi ekibin tek golü 7. dakikada Hee-chan Hwang’da geldi.Liverpool, maç fazlası ve 13 puanla liderliğe yükselirken, Wolverhampton beşinci maçında dördüncü yenilgisini aldı.

Premier Lig'de ağustos ayına Tottenham damgasıPremier Lig’de ağustos ayına Tottenham damgası

Premier lig’de alınan diğer sonuçlar şöyle…
Newcastle United – Brentford 1-0
Aston Villa – Crystal Palace 3-1
Tottenham- Sheffield United 2-1
Fulham – Luton 1-0

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.