Barış Pehlivan bugün cezaevine giriyor: İsyan ediyorum

Gazeteci Barış Pehlivan bugün akşam saatlerinde yeniden cezaevine teslim olacak. 10Haber'e konuşan Pehlivan, “100 binden fazla katilin, tecavüzcünün, uyuşturucu kaçakçısının yararlandığı bir düzenlemeden ben yararlanmıyorum. İsyan ediyorum” dedi.

Gündem 15 Ağustos 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan kaleme aldığı bir yazı nedeniyle hakkında dava açılmasından dolayı bugün cezaevine giriyor.

Denetimli serbestlik hakkından yararlanmak için yaptığı başvurusuna hâlâ yanıt verilmeyen Pehlivan, cezaevine girmeden önce 10Haber’e konuştu. “İsyan ediyorum” diyen Pehlivan, “100 binden fazla katilin, tecavüzcünün, uyuşturucu kaçakçısının yararlandığı bir düzenlemeden ben yararlanamıyorum” şeklinde devam etti.

Cezaevine 5. kez gireceğini hatırlatan Barış Pehlivan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ben Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım. Bu ülkenin Meclisinde bundan yaklaşık 1 ay önce bir yasa çıktı. İkinci fıkrası beni de kapsıyordu. Ama her nedense sistem beni dışarı attı. Beni faydalandırmadılar. 100 binden fazla katilin, tecavüzcünün, uyuşturucu kaçakçısının yararlandığı bir düzenlemeden ben neden yararlanamıyorum.”

Cezaevi sürecinin ne kadar süreceğini sorumuza ise Pehlivan, “ Görünen o ki avukatlarımın itirazı sonuç vermezse Mart 2024’e kadar cezaevinde kalacağım. Yarın akşam saatlerinde Marmara Açık Cezaevi’ne teslim olacağım” diye yanıt verdi.

Tekrar hapse girecek olan gazeteci Barış Pehlivan: Hedef akıl sağlığımı yitirmemTekrar hapse girecek olan gazeteci Barış Pehlivan: Hedef akıl sağlığımı yitirmem

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.