Slovenya’da olaylı tur! Fenerbahçe sahada müthiş, tribünde gergin

Fenerbahçe, 3-1 rövanşında Maribor deplasmanında 1-0 öndeyken iki takım tribünleri arasında olay çıktı. Fenerbahçe taraftarı sahadan çıkarıldı. Sarı lacivertliler karşılaşmadan 3-0 galip ayrılırken çıkan olaylarla ilgili UEFA'nın vereceği karar merak konusu.

Spor 18 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Çıkan olaylar nedeniyle Maribor -Fenerbahçe maçına 32 dakika ara verildi.

Konferans Ligi eleme maçında Fenerbahçe, Slovenya’ya 3-1’lik üstünlükle gitti. Maç öncesi teknik direktör İsmail Kartal gerek sakatlıklar, gerek bazı oyuncuların moralsiz olması gerekse yorgun oyuncular bulunması nedeniyle ilk 11’de rotasyon yaptı. Kalede eleştirelerin odağındaki Altay Bayındır yerine İrfan Can Eğribayat vardı. Sakat Becao ve Bright Samul Osayi yerini Samet Akaydin’la Jayden Oostorwolde almıştı. Luan Peres de Djiku’nun bölgesindeydi. Kanatta Ryan Kent formasını İrfan Can Kahveci’ye vermişti. En uçta ise 37 yaşındaki Edin Dzeko’nun yerine Mitchy Batshuayi tercih edilmişti. Yani ilk maça göre neredeyse bambaşka bir kadro sahadaydı. Kaptanlık bandını ise Miha Zajc taşıyordu.

‘Can’ısı ‘Can’ısı…‘Can’ısı ‘Can’ısı…

Sarı-lacivertli taraftarlar, Maribor-Fenerbahçe maçında da takımlarına destek oldu. Birçok ülkeden maçın oynanacağı Ljudski Vrt Stadyumu’na gelenler, tezahüratlarla sarı-lacivertli takıma destek oldu. Bu destekle maça iyi başlayan Fenerbahçe oldu. Sarı lacivertliler belki başlarda pozisyon üretemedi ama Maribor devamlı diken üstündeydi. 17. dakikada yapılış açısından harika bir gol geldi. Sarı lacivertliler harika paslaşmalarla Maribor ceza alanına girdi. Mitchy Batshuayi’nin görerek arkaya kaldırdığı topa İrfan Can Kahveci düzgün bir vuruşla ağlara gönderdi.

Tadic direğe takıldı

Golden sonra Fenerbahçe Dusan Tadic önderliğinde akınlar geliştciyi çekti rmeye devam etti. 22’de soldan gelişen atakta Tadic’in vuruşu defanstan sekti ve kaleciyi çekti. Taraftarlar ‘Gol’ diye ayağa kalkerken top direkten döndü.

Kanarya’nın ilk yarıdaki en önemli sıkıntıyı kendi yarı alanında paslaşırken kaptırdığı toplardan yaşadı. 31’de Maribor etikili paslarla sağdan indi. Fenerbahçe’nin Brezilyalı savunmacısı Luan Peres acemi bir hareketle açısını kaybeden Skuka’yı yere indirdi. Portekizli hakem Fabio Verissimo treddütsüz penaltıyı noktasını gösterdi. İrfan Can Eğribayat penaltıyı çıkardı. 32. dakikada penaltıyı Jakupovic kullandı, kaleci İrfan Can Eğribayat çizgi üzerinde yaptığı müdahale ile topun ağlara gitmesine izin vermedi.
Kalan dakikalar orta alan mücadelesi şeklinde geçti ve ilk yarı 1-0 Fenerbahçe’nin üstünlüğüyle sona erdi. İkinci yarı adeta ilk yarının kopyası gibi başladı. Fenerbahçe 54. dakikada yine harika geldi. İrfan Can Kahveci’in pasıyla solda topla buluşan Tadic güzel bir orta yaptı. Batshuayi kafasıyla topu çok güzel indirdi. Miha Zajc’ın çok uygun durumdaki vuruşu direkten döndü.

Dusan Tadic, Fenerbahçe taraftarını sakinleştirmeye çalıştı.

Oyun durdu, Fenerbahçe taraftarı dışarı çıkarıldı

66. dakikada tribünlerde çıkan olaylar nedeniyle oyun durdu. Alınan bilgiye göre kale arkasında bulunan Maribor taraftarları Fenerbahçe tribündeki pankartı almaya çalıştı. Sarı lacivertli taraftarların karşılık vermesiyle olaylar büyüdü. Portekizli hakem Fabio Verissimo, mücadeleyi durdurdu. Polis ve özel güvenlik görevlilerinin müdahalesine karşın tribünlerdeki tansiyon düşmeyince, Fenerbahçeli taraftarlar stadyumdan çıkarıldı. Bu sırada taraftarlara biber gazı da sıkıldı. 30 dakikanın üstünde duran oyun, daha sonra kaldığı yerden devam etti.

İrfan Can Eğribayat’dan harika kurtarışlar

İlk yarıda penaltıyı kurtaran kaleci İrfan Can Eğribayat, duraklamadan sonra da kurtarışlarına devam etti. Oostorwolde’nin hatasında rakibin çok sert topunu güzel bir refleksle kurtaran kaleci geceye damga vuran isimlerden biri oldu. İrfan Can Eğribayat rakibin uzaktan yaptığı iki vuruşta başarılı müdahalelerle gole izin vermedi.

Szymanski örümcek ağlarını aldı

77. dakikada Fenerbahçe yine organize bir şekilde geldi. Gecenin başarılı isimlerinden İsmail Yüksek rakiplerinden sıyrıldıktan sonra İrfan Can Kahveci’yi kaçırdı. Onun ceza alanı çizgisine gönderdiği topa Polanyalı Szymanski çok sert vurdu. Direğe çarpan top ağlarla buluştu.

Tadic yine tabelayı değiştirdi

Maribor, golün şokunu atlatamadan 79’da bir kez daha topu ağlarından çıkardı. Soldan Joshua King’in getirdiği topta yerden çıkarılan ortayı Fenerbahçe’nin virtözü Dusan Tadic düzgün bir vuruşla gole çevirdi.

Mert Müldür, Bartuğ Elmaz ve Umut Nayir siftah yaptı

Kanarya’da ikinci yarıda oyuna giren Mert Müldür, Bartuğ Elmaz ve Umut Nayir ilk defa resmi bir maçta Fenerbahçe forması giydi. Karşılaşma 3-0 biterken maçtan sonra tek endişe tribünde çıkan olaylara karşı UEFA’nın alacağı tavırdı.

Fenerbahçe, yaptığı açıklamayla Slovenya polisinin yaptığı müdahaleyi eleştirdi.

Fenerbahçe: Sloven taraftarlar tribüne sızdı

Fenerbahçe’den maç sonrası konuyla ilgili bir açıklama yapıldı. Yaşananları vahim olarak niteleyen sarı lacivertiler “Takımımızın oynadığı maçta, tribünlerde hiçbir problem yokken rakip takım taraftarlarının taraftarımızın arasına girerek tribünde yer alan pankarta saldırması, pankartı tribünden sökmesi üzerine kesinlikle kabul etmeyeceğimiz olaylar yaşanmıştır” dedi.

Aboubakar atar,  Kartal Avrupa'da uçarAboubakar atar,  Kartal Avrupa’da uçar

Stadyumda görev alan polis ekiplerinin olayı çıkaran Sloven taraftarlara müdahalesininn yetersiz kaldığı belirtiltilirken açıklama şöyle devam etti: “Fenerbahçemizi desteklemek üzere tribünde yer alan, tribünden sökülen pankartı geri alma refleksini ortaya koyan taraftarlarımız ve tüm tribünümüz haksız şekilde stadyumdan dışarı çıkarılmıştır. Kulübümüze ulaşan bilgi taraftarlarımıza stadın dışarı çıkarıldıkları anlarda da polisler tarafından sınırı aşan bir yaklaşım sergilendiğidir. Tribünlerde Fenerbahçemizi yalnız bırakmayan, tribün duruşunu olması gerektiği gibi ortaya koyan taraftarımıza geçmiş olsun diyor; Maribor taraftarlarının sebebiyet verdiği bu vahim olaya dair UEFA nezdinde tüm sürecin takipçisi olacağımızı kamuoyunun bilgisine sunuyoruz.”

İsmail Kartal oyuncalarını n istediğini harfiyen yerini getirdiğini söyledi.

İsmail Kartal: Oyuncular dediklerimi harfiyen yerini getirdi

Maç sonrası açıklamalarda bulunan Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, İstanbul’daki ilk maçta rakibi tarıdıklarını ve buna göre hazırlık yaptıklarını söyledi. Kartal, “Oyuncularım verdiğim görevleri harfiyen yerine getirdiler. Güzel bir oyun ve güzel skorla buradan ayrılıyoruz. Jayden, Luan, Djiku iyi oynadı. Tadic’in kalitesi tartışılmaz. Szymanski de müthiş, üstüne koyuyor. Her geçen gün birbirimizi daha iyi tanıyoruz. Her oyuncumuzun sahada neler vereceğini biliyoruz” dedi. Samet Akaydin’i ayağındaki ağrı nedeniyle oyundan aldığını belirten Fenerbahçe hocası konuşmasına şöyle devam etti: “Üç günde bir maç oynamak kolay değil. Geçen sezon çok geç bitti, geç dönenler var, hala aramıza katılanlar var. Hepsini ayrı ayrı planlayarak hem lig hem Avrupa’ya hazırlanmak önemliydi. Taraftarlarımızı mutlu etmek için elimizden gelenin en iyisini yapıyorum.”

Türkiye’nin UEFA sıralamasındaki yükselişi durmuyorTürkiye’nin UEFA sıralamasındaki yükselişi durmuyor

İrfan Can Eğribayat: Fenerbahçe beni bunun için transfer etti

Kurtardığı penaltıyla yıldızlaşan kaleci İrfan Can Eğribayat ise şunları söyledi: “İlk Avrupa maçımdı bu. Buralara gelebilmek için çok çalıştım, çok çabaladım. İlk maçımda penaltı kurtarmak ayrı bir mutluluk oldu. Tabii ki kurtarışlar oldu ama takımca kazandık. İnşallah böyle devam ederiz. Hem Avrupa’da hem ligde böyle başarılı sonuçlarla devam ederiz. Her maçtan önce penaltılara çalışıyoruz. Yüzde 80 sağa vuruyormuş oyuncu. İstatistiklere güvendim ve sağa atladım. Kurtarışlar tabii ki oldu ve olması için kaledeyiz. Fenerbahçe beni sağolsun bunları yapabilmem için beni transfer etti. Ben büyük Fenerbahçe’ye yakışmak için elimden geleni yapacağım.”

Fenerbahçe kadın voleybol yeni sponsoru sosyal medya fenomeni Dilan Polat oldu; bu bir ilk ama nasıl?Fenerbahçe kadın voleybol yeni sponsoru sosyal medya fenomeni Dilan Polat oldu; bu bir ilk ama nasıl?

Sebastian Szymanski ise “Oyun durup devam ettikten sonra aynı performansla devam ettik. Mutluyum çünkü 3 gollü bir galibiyet elde ettik” diye konuştu.

Yusuf ve Yusuf attı.. Adana Demirspor Hırvatistan'da turladıYusuf ve Yusuf attı.. Adana Demirspor Hırvatistan’da turladı

Rakip Twente oldu

Fenerbahçe’nin Konferans Ligi Play off Turu’ndaki rakibi Riga’yı deplasmanda 3-0 yenen Twente oldu. İlk maçı kendi sahasında 2-0 kazanan Hollanda ekibinde üçüncü golü geçen sezon Trabzonspor’da forma giyen Naci Ünüvar attı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.