ŞOK Marketler hedefin üzerinde büyüdü

Üç büyük zincir marketten biri olan ŞOK Marketler, 2023’ün ilk yarısında kârını koruyarak yüzde 93'le hedeflerin üzerinde büyüdü.

Ekonomi 18 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
ŞOK Marketler CEO’su Uğur Demirel: "Hizmetlerimizi çeşitlendirerek ve kampanyalarımızı artırarak müşterilerimizin daima yanında olmaya devam ederken; mağaza ağımızı genişletmeyi ve istihdama katkı sağlamayı da sürdüreceğiz.”

Satış gelirlerini yüzde 45,4 milyar TL’ye yükselten ŞOK Marketler yüzde 93 büyümeyi başardı. Böylelikle yılın ilk 6 aylık döneminde 1,3 milyar TL net kâr elde etti. ŞOK Marketler, müşterilerine sunduğu uygun fiyatlı ürünler ve kampanyalar ile satış gelirlerini artırırken, sektördeki konumunu korudu. ŞOK’un mağaza sayısı 10 bin 475’e ulaştı. Son 5 yılda çalışan sayısı ise yaklaşık 27 binden 47 bine yükseldi.

Yeni sadakat programı: Win

ŞOK Marketler, müşteri memnuniyetini odağına alan çözümler üretme vizyonuyla hayata geçirdiği Win sadakat programı ile bir yeniliğe imza attı. ŞOK, Win’li müşterilerine alışverişlerinden kazanacakları TL’ler ile daha da avantajlı fırsatlar sağlayacak. Kazanılan TL tutarları müşterilerin Cepte ŞOK uygulamasındaki Win hesaplarına yüklenerek hem Türkiye’nin 81 ilinde bulunan ŞOK mağazalarında hem de Cepte ŞOK’taki alışverişlerinde kullanılabilecek.

Kral ve Kraliçe'ye Godiva ikramıKral ve Kraliçe’ye Godiva ikramı

 

‘Birincil hedefimiz müşteri memnuniyeti’

Yılın ilk yarısıyla ilgili değerlendirmede bulunan ŞOK Marketler CEO’su Uğur Demirel, “Yılın ilk 6 ayını geride bırakırken tüm çalışanlarımızla birlikte ortaya koyduğumuz yoğun emeğin müspet rakamlarla taçlandırılmış olmasından mutluluk duyuyoruz. Ülkemiz ekonomisi ve istihdam alanında sağladığımız katkılar bizler için motivasyon kaynağı oldu. Bu hedefle daima daha iyisini yapmaya çalışıyoruz” dedi.

Şubat ayında deprem felaketinin yaralarını sararken mağaza açılışlarına hız kesmeden devam ettiklerini vurgulayan Demirel, “Deprem operasyonlarımızı yeniden başlatarak müşterilerimize en hızlı hizmet sunan perakende şirketi olduk. Bu dönemde elde ettiğimiz rakamsal büyüme elbette birincil hedefimiz olan müşteri memnuniyetinin de bir sonucu. Son dönemde lansmanını gerçekleştirdiğimiz Win sadakat programımızla müşterilerimizin bütçesine katkıda bulunuyor” diye konuştu.

Ülker: 'İsrafsız şirket' modeli doğrultusunda sürdürülebilirliği işlerimizin merkezinde tutuyoruz’Ülker: ‘İsrafsız şirket’ modeli doğrultusunda sürdürülebilirliği işlerimizin merkezinde tutuyoruz’

 

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.