Aman Zokora duymasın: Taxi Fountas’ın başı ırkçılıkla belaya girmiş

Trabzonspor'un yeni transferi Taxiarchis Fountas'ın geçmişi pek de temiz değil. MLS'ten gelen oyuncu, bir dönem Trabzonspor forması giyerken ırkçılığa uğradığını söyleyen Didier Zokora'nın tepkisini çekebilir. Oyuncunun adı eski takımında iki kez ırkçılık iddialarına karıştı.

Spor 19 Ağustos 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Trabzonspor'un yeni transferinin geçmişi özellikle Didier Zokora'nın canını sıkabilir.

Trabzonspor, son olarak MLS ekiplerinden DC United’da forma giyen 27 yaşındaki Yunan hücum oyuncusu Taxiarchis Fountas’ı kadrosuna kattığını duyurdu. Oyuncu geçen sezonu 17 maçta 6 gol atarak geçirdi. Fountas’ın transferi gerçekleştikten sonra akıllara MLS’te yaşadığı olaylar geldi. Yunan futbolcunun ismi birden çok kez ırkçılık iddialarına karışmıştı.

Mart 2022’de Polonya’nın Rapid Wien takımından MLS’in DC United ekibine 364 bin Euro gibi cüzi bir bonservis bedeliyle transfer olan oyuncu performansıyla beğeni topladı. Gelin görün ki Fountas’ın tepki çektiği konu futbolundan çok saha içindeki davranışlarıydı. Yunan futbolcunun 2022 Eylül’de oynanan Inter Miami maçında Jamaikalı stoper Damion Lowe’a karşı ırkçı ifadeler kullandığı iddia edildi. MLS yönetimi olayı araştırmaya değer buldu ancak daha sonra yapılan açıkalmada söz konusu suçlamayla alakalı olarak herhangi bir kanıt bulunamadığı belirtildi. Sonuç olarak Fountas olayın ardından herhangi bir ceza almadı. Fountas olay sonrası Instagram hesabından yaptığı paylaşımla kullandığı iddia edilen kelimeleri kullanmadığını ve bu kelimeleri kullanmanın kabul edilemez olduğunu belirtiyordu.

Nenad Bjelica, Trabzonspor için transfer ateşini yaktı: 4-5 oyuncuNenad Bjelica, Trabzonspor için transfer ateşini yaktı: 4-5 oyuncu

27 yaşındaki oyuncunun ismi bu sene yine benzer söylentilere karıştı. 15 Temmuz’da DC’nin New England Revolution takımına karşı oynadığı maçta Fountas’ın benzer ırkçı söylemleri bu kez rakip forvet Nigel Robertha’ya yönelttiğinden bahsediliyordu. Söz konusu iddiaların ardından 21 Temmuz’da oyuncu MLS yönetimi tarafından “idari izne” çıkarıldı. DC United Kulübü tarafından yapılan açıklamadaysa “Sporumuzda, dünyamızda ve DC’de kadın düşmanlığına, rkçılığa, homofobiye ve benzeri herhangi bir ayrımcılığa yer yoktur. Bu ve benzeri davranışlara müsamaha gösterilemez” şeklinde ifadelere yer verildi.

Fountas’ın All-Star takımına seçildiği ve toplamda 38 maça çıkarak 18 gol ve 4 asistle etkileyici bir performans gösterdiği MLS macerası işte bu olaylar ve iddiaların ardından bitti. Oyuncu, bu ABD macerasının ardından Trabzonspor’la sözleşme imzaladı. Temmuz 2011 ve Nisan 2014 tarihleri arasında Trabzonspor forması giyen Fildişi Sahilli orta saha Didier Zokora, Fenerbahçeli Emre Belözoğlu’nun kendisine ırkçı ifadelerde bulunduğunu söylemişti. Uzun süre tartışma konusu olan ve basının gündeminden düşmeyen konu esnasında Trabzon şehrinde ve ülkenin dört bir yanındaki Trabzonspor taraftarlarınca Zokora’ya destek mesajları yayınlanmıştı. Trabzonspor’un yaptığı son transfer Fountas’ın geçmişi ve geçmişte yaptığı iddia edilen daha sonra doğurduğu sonuçlarla beraber tepki gördüğü şeyler, Didier Zokora’nın pek de hoşuna gitmeyecektir.

Trabzonspor'da hareketli gün: İki transfer, Uğurcan Çakır'a ilgiTrabzonspor’da hareketli gün: İki transfer, Uğurcan Çakır’a ilgi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.