Opus Müzik Festivali’nde konserler, orman yangınları ve depremzedeler için

Opus Müzik Festivali, ikinci yılıyla yeniden Bodrum'da müzikseverlerle buluşuyor. Bodrum Kalesi ve Le Chic Bodrum'da 1-9 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek festival hem orman yangınlarına dikkat çekmeyi hem de depremzedelerin acısına ortak olmayı amaçlıyor.

Kültür Sanat 19 Ağustos 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
İsmail Lumanovski festivalin açılış gecesinde sahnede olacak.

Bodrum bu yıl ikincisi düzenlenecek Opus Müzik Festivali’ne ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. İlki geçen yıl gerçekleştirilen festival, bu yıl da özel müzisyenleri ağırlayacak. Müziğin iyileştirici ve birleştirici etkisi ile orman yangınlarına dikkat çekmek isteyen festival, yangınları önlemede büyük bir öneme sahip Frank kaktüsünün yaygınlaştırılarak yetiştirilmesine amaçlıyor.

1 ilâ 9 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek Bodrum Opus Müzik Festivali kapsamında, Türkiye’nin bu önemli turizm merkezi altı konsere ev sahipliği yapacak. Festivalin açılış gecesinde Balkan müziğinin dünya çapında ismi ünlü klarnetçi İsmail Lumanovski, tarihi Bodrum Kalesi’nde sahne alacak. Konserde Lumanovski’ye Balkan Orkestrası eşlik edecek.

Bu konser depremzedeler için

Düzenlendiği iki yıl boyunca orman yangınlarına dikkat çekmeyi amaçlayan Opus Müzik Festivali, bu sene ayrıca yaşanan depremin yaralarını sarmak için de kolları sıvadı. Bu kapsamda festivalin son günü gerçekleşecek olan Türk Yıldızları Senfoni Orkestrası konseri ile depremzedelere yardım sağlanması amaçlanıyor. Konserde Murat Cem Orhan, Jülide Özçelik, Burak Bilgili, Burcu Hancı ve Şenol Talınlı, Bodrum Kalesi’nde sahnede olacak.

Opus Müzik Festivali kapsamında gerçekeleşecek diğer konserler ise şöyle: 3 Eylül akşamı Le Chic Bodrum’da Coşkun Karademir Aşık Veysel bestelerinden oluşan repertuvarıyla izleyici karşısında olacak. 6 Eylül akşamı Türk rock sahnesinin önemli topluluklarından Flört, 100 Yıl Rock Konseri ile Bodrum Kalesi’nde müzikseverlerle buluşuyor. Ertesi akşam Türk Sanat Müziği’nin özel sesi Bekir Ünlüataer yine bu tarihi mekânda Bodrum ile özdeşleşen isimlerden Sanat Güneşi Zeki Müren şarkılarını seslendirecek. 8 Eylül’de bu kez Le Chic Bodrum Yansımalar topluluğunun konserine ev sahipliği yapacak.

La Traviata'nın güzel Violettası Renato Scotto'ya vedaLa Traviata’nın güzel Violettası Renato Scotto’ya veda

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.