TESK’ten gramaj hilesiyle ‘gizli zam’ uyarısı: Standart getirilsin

TESK Başkanı Bendevi Palandöken, bazı ambalajlı ürünlerde gramaj düşürülüp fiyat aynı tutularak gizli zam yapıldığını belirterek, "Gıda ve zorunlu tüketim malları başta olmak üzere ambalajlı ürünlere yasal çerçevede gramaj standardı getirilmeli" dedi.

Ekonomi 20 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada vatandaşları alışveriş yaparken gramaj hilelerine karşı dikkati olmaları yönünde uyardı.

Bazı ambalajlı ürünlerde gramaj düşürülüp fiyat aynı tutularak gizli zam yapıldığına dikkati çeken Palandöken, özellikle gıda, temizlik ve kişisel bakım ürünlerindeki fiyat artışlarından dolayı piyasadaki bazı üreticilerin kâr marjlarını artırmak için ürünlerin gramajını düşürerek tüketiciyi yanılttığını belirtti.

Palandöken, tüketicinin daha az ürün aldığının farkında olmadan aynı miktarda para ödediğini ifade ederek, “Bir nevi gizli zam yaparak tüketiciyi mağdur ediyorlar. Vatandaş bu konuda bir hile veya haksız uygulamaya maruz kaldığında yasal haklarını korumalı. Gıda ve zorunlu tüketim malları başta olmak üzere ambalajlı ürünlere yasal çerçevede gramaj standardı getirilmeli” değerlendirmesini yaptı.

Tarımda üretici enflasyonu sert yükseldi, gıdaya yeni zamlar kapıdaTarımda üretici enflasyonu sert yükseldi, gıdaya yeni zamlar kapıda

Küresel gıda fiyatları 2 yıl sonra ilk kez arttı, bizde 35 aydır kesintisiz yükseliyorKüresel gıda fiyatları 2 yıl sonra ilk kez arttı, bizde 35 aydır kesintisiz yükseliyor

Şekere 'ufak ufak' ve gizlice yüzde 30 zam geldiŞekere ‘ufak ufak’ ve gizlice yüzde 30 zam geldi

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.