İşte Atatürk filminin fragmanı: Ben Yarbay Mustafa Kemal

Disney+'ın yayınlamayacağı 'Atatürk' filminin tüm haklarını Lanistar Media satın aldı. Yapımcı Saner Ayar 3 Kasım'dan itibaren filmin sadece Türkiye'de değil tüm dünyada gösterime gireceğini açıkladı. Filmin fragmanı da bugün sinemalarda gösterilmeye başlandı.

Kültür Sanat 26 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı

Disney+’ın duyurduğu ama yayınlamaktan vazgeçtiği ‘Atatürk’ dizisiyle ilgili her şey sil baştan. Artık ‘Atatürk’ dizi/ filmiyle ilgili Disney+ devre dışı. ‘Atatürk’ün tüm hakları Lanistar Media’ya ait. Dün düzenlenen bir basın toplantısında filmin yapımcısı Saner Ayar ‘Atatürk’ün bütün haklarını aldıklarını duyurdu. Ve tüm sinemalarda fragmanın yayınlandığını açıkladı.

'Atatürk'e yerli ve milli çözüm: Film devlet desteği ile 35 ülkede gösterilecek‘Atatürk’e yerli ve milli çözüm: Film devlet desteği ile 35 ülkede gösterilecek

İki filmden oluşacak ‘Atatürk’ filmlerinin ilki duyurulduğu gibi 3 Kasım’da gösterime girecek. Ama sadece Türkiye’de değil tüm dünyada. Avrupa, Balkanlar, Orta Doğu, Uzakdoğu’da birçok ülkede film gösterime gireceği gibi önemli başkentlerde de galalar düzenlenecek. Böylece Disney+’ın yapamadığını Lanistar Media yapmış olacak.

Yönetmen Mehmet Ata Öztekin filmde bir yetimin kahraman olup tüm ulusun babası olması hikayesini anlattıklarını söyledi. İlk film 1915’e kadar ikinci film ise 1915-1919 arasında Mustafa Kemal Paşa’nın yaşadıklarını anlatacak. Hem insani yönleri hem de kahramanlığı iç içe gececek şekilde Atatürk’ün portresi beyazperdeye yansıyacak.

Disney+ 'Atatürk' dizisi savunmasını verdi ama arşivler başka bir şey anlatıyorDisney+ ‘Atatürk’ dizisi savunmasını verdi ama arşivler başka bir şey anlatıyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.