Meksikalı göçmen grubu Eslabon Armado’dan mucize başarı

Meksikalı göçmenlerin birkaç yıl önce kurduğu Eslabon Armado grubu, 2023 yazına damga vurdu. Grubun 'Ella Baila Sola' şarkısı tüm dünyada en çok dinlenen şarkı olmayı başarırken hem Spotify hem YouTube'da yüz milyonlarca kez dinlenip izlendi.

Kültür Sanat 27 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Dört kişiden oluşan Eslabon Armado, Meksika müziğinden ilham alıyor.

Yaz yavaş yavaş geride kalmaya hazırlanırken, mevsimin en çok dinlenen şarkılarının oluştuğu listeler de şekillenmeye başlıyor. Dijital müzik dinleme platformu Spotify, Amerika Birleşik Devletleri ve küresal çapta en çok dinlenen şarkıları açıkladı. Hem Amerika Birleşik Devletleri hem de dünya çapında ortaya ilginç sonuçlar çıktı. Taylor Swift ve Dua Lipa gibi popüler yıldızların yer aldığı listelerin zirvesinde Meksikalı göçmen bir topluluk yer alıyor. 2017 yılında ABD’de kurulan Eslabon Armado, popüler şarkıları ‘Ella Baila Sola’ ile adeta 2023 yazına damga vurdu.

Eslabon Armado zirvenin sahibi

Biz bu haberi dinlerken Spotify’da dinlenme sayısı 820 milyona yaklaşan şarkının önümüzdeki günlerde bir milyar dinlenme sayısına ulaşması işten bile değil. Meksikalı göçmenlerin buram buram Meksika kokan şarkıları sadece geldikleri topraklarda değil hem ABD hem de dünyanın geri kalanında en çok dinlenen şarkı olmayı başladı. Üstelik YouTube’da yayınladıkları klip de 300 milyon izlenme rakamını çoktan aştı.

Listenin devamına baktığımızda ise hem Amerika Birleşik Devletleri hem de dünya genelinde Taylor Swift ve Dua Lipa’nın etkisini görüyoruz. Her ne kadar birinciliği Meksikalı göçmenler Eslabon Armado’ya kaptırmış olsalar da bu yaz hem Taylor Swift hem de Dua Lipa ilk 20’de yer alıyor. Avrupa kentlerinde konserlerine devam eden Swift’in yüksek dinlenme rakamlarına erişmesinde kuşkusuz bunun da etkisi var. Listede öne çıkan bir diğer isim ise ‘Vampire’ şarkısyla 20 yaşındaki üç Grammy ödüllü Olivia Rodrigo oldu.

Edis ve Ceza'ya Antalya'da 35 bin kişilik koroEdis ve Ceza’ya Antalya’da 35 bin kişilik koro

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.