FIFA, Rubiales’in kalemini kırdı

Dünya şampiyonluğu sonrası madalya töreninde kadın futbolcu Jenni Hermoso'yu dudağından öpen İspanya Futbol Federasyonu Başkanı Luis Rubiales, İspanyol basınının haberine göre FIFA tarafından 15 yıllık cezaya çarptırılacak.

Spor 30 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı

Luis Rubiales, 20 Ağustos tarihinde İspanya ve İngiltere arasında oynanan 2023 Kadınlar Dünya Kupası finalinden bu yana futbol dünyasının gündeminden düşmedi. Rubiales, İspanya’nın 1-0 kazanıp tarihindeki ilk şampiyonluğu elde ettiği maçın ardından altın madalya töreninde futbolculardan Jenni Hermoso’yu dudağından öptü. Hermoso daha sonra bunun rahatsız edici bir an olduğunu sosyal medya hesabından paylaştı. İspanya’da başbakan Pedro Sanches dahil birçok siyasetçi ve halkın büyük kısmı Rubiales’in istifasını istedi. Ancak başkan, bölge federasyonlarının yaptığı toplantı sonrası geçen cuma istifa etmeyeceğini açıkladı.

Bu açıklamalar gündeme bomba gibi düştü. Tepkiler arttı. Rubiales’in annesiyse oğlunun suçsuz olduğunu söyleyerek açlık grevine başladı. Rubiales, öpücüğün karşılıklı rızaya dayalı olduğunu söylüyordu. Hermoso ise buna karşı çıkıyordu. İspanya’da 83 futbolcu yaptırım kararı alınana dek milli takım maçlarına çıkmama kararı aldılar.

İspanya'yı ikiye bölen öpücük! Bir yanda açlık grevi bir yanda cinsel taciz soruşturmasıİspanya’yı ikiye bölen öpücük! Bir yanda açlık grevi bir yanda cinsel taciz soruşturması

FIFA da olaya müdahil oldu. Açılan soruşturma sonucunda Rubiales’in görevinden 90 günlüğüne uzaklaştırılması kararlaştırıldı. Ancak FIFA verdiği cezalarda bu kadar yetinmeyi düşünmüyor. İngiliz Daily Mail ve İspanyol AS gibi kaynaklardan gelen haberlere göre Başkan Gianni Infantino yönetimindeki FIFA, Rubiales’in 15 sene boyunca görevinden menedilmesi adına çalışma sürdürüyor. UEFA’da da başkan yardımcısı olarak görev alan Rubiales hakkında verilebilecek ağır bir ceza için uğraşlarını sürdüren FIFA’nın söz konusu yaptırımı kısa süre içinde açıklaması bekleniyor.

Jenni Hermoso 'rızam yoktu' dedi ve o öpücüğe ilk faturayı FIFA kestiJenni Hermoso ‘rızam yoktu’ dedi ve o öpücüğe ilk faturayı FIFA kesti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.