Değişim için konuşulan isimlerden biri daha gitti: Mansur Yavaş ABB’ye aday

Mansur Yavaş, yerel seçimlerde tekrar ABB başkanlığı için aday olduğunu duyurdu. Ekrem İmamoğlu da ‘İBB için tekrar aday mısınız?’ sorusuna bunun için yola çıktığını ancak kararı partisinin vereceğini söyleyerek cevap verdi.

Siyaset 31 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı

Mayıs seçimlerinden bu yana değişim tartışmalarıyla çalkalanan CHP’de yerel seçimler yaklaştıkça köşeler belirginleşmeye başladı.

Değişim için önce çıkan Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı için tekrar aday olacağını duyurmasının ardından, değişim için ‘öne çıkarılan’ Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Başkanı Mansur Yavaş da koltuğuna tekrar aday olacağını açıkladı.

Yavaş, başkentte gerçekleştirilen 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlama programında konuştu. Yavaş, konuşmasında 2024’te gerçekleştirilecek yerel seçimlerde Ankara’dan yeniden aday olacağını duyurdu.

‘Rozetsiz başkanlığa’ devam edecek

Yavaş, isim vermeden eski ABB Başkanı Melih Gökçek’in ‘Ankapark’ gibi projelerine değinerek “Ankara halkının tertemiz parasını çöp projelere gömdüler. Bizden de aynılarını bekliyorlar. Yapmayacağız. Çalmayacağız. Çaldırmayacağız. ‘Çalıyor ama çalışıyor’ kavramını söküp atacağız. Çalmadan da çok çalışıldığını göstermeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Konuşmasının devamında belediye başkanı olmaya devam etmek istediğini kaydeden Yavaş, “Bu dönemde olduğu gibi yeni dönemde de bir devlet adamına yakışır şekilde rozetsiz başkanlık yapmaya devam edeceğim” dedi.

‘5 yıl daha birlikte olmaya var mısınız?’

Yavaş’ın niyetini şu sözlerle belirginleştirdi:

“Ankara’da 25 yıl yaşanan travmayı tekrar yaşatmaya da hakkımız yok. Allah nasip ederse sizler de bize destek olursanız inşallah seçime gelip bir 5 yıl daha sizlerle birlikte olmak istiyorum.

Süreç devam ediyor. Henüz kesin bir şey yok ama sevgili ailem eğer gerçekleşirse bu yolda benimle yürümeye var mısınız? Hakça, adaletle ve yetim hakkını gözeterek Ankara’yı hep birlikte bir 5 yıl daha yönetmeye var mısınız? Öğrencinin, çiftçinin, esnafın, emeklinin yanında olup zorlu ekonomik koşullarda, dayanışmayı ve kentimizi yönetmeye var mısınız?”

İmamoğlu: Zamanı gelince konuşulur

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise dün Haliç Tramvayı Açılış Töreni’nde gazetecilerin sorularını yanıtladı ve adaylığını açık etti.

Bir gazetecinin “İBB için tekrar aday mısınız?” sorusuna İmamoğlu, “Yola çıktığımı ifade edebilirim, adayım demek hadsizlik olur. Çünkü adaylığın koşulları var. Sizi aday gösteren yapılar var, partiniz var. Ben ilçe başkanlığından gelme biriyim. Neyin nasıl ifade edileceğini bilirim. Ben yola çıktığımı ifade edebilirim. Zamanı gelince konuşulur” yanıtını verdi.

‘Akşener ile her zaman görüşüyoruz’

Öte yandan Ekrem İmamoğlu’na İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in “Ben İmamoğlu ve Yavaş’ın, Türk Milleti’nin çağrısına yanıt vereceğini sandım. Onlara ateşten gömleği giydirmeyi beceremedim” sözleri hatırlatıldı.

İmamoğlu, bu hatırlatmanın üzerine “Her şey çok güzel olacak” yanıtını verdi. Meral Akşener ile görüşme yapıp yapmadığına ise İmamoğlu, “Biz her zaman görüşüyoruz” dedi.

İYİ Parti'den Ankara ve İstanbul sorusuna yanıt: Kendi adaylarımızı çıkaracağızİYİ Parti’den Ankara ve İstanbul sorusuna yanıt: Kendi adaylarımızı çıkaracağız

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.