İtalya basını öfkeli ama saygılı: Muhteşem Vargas

Avrupa Şampiyonası yarı finalinde büyük çekişmeye sahne olan Türkiye-İtalya maçı için çizme basını kendi takımlarına kızdı, Filenin Sultanları'na hakkını verdi.

Spor 3 Eylül 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Voleybolda devşirmeye sınır geldi.

Filenin Sultanları, Avrupa Şampiyonası yarı finalinde kupanın son sahibi İtalya ile karşılaştı. Büyük çekişmeye sahne olan karşılaşmada kazanan 5 set sonunda Türkiye oldu. Özellikle 4. sette 20’li sayılara 4 sayı farkla önde giren İtalya’nın hem bu seti hem de maçı kaybetmesi çizme basınının tepkisine neden oldu. İtalyan basını takımlarının geri dönüşe izin vermesini kabul edilemez buldu ama Melissa Vargas’a övgü yağdırdı.

Olağanüstü zafer: Bir finalimiz var dostlar!Olağanüstü zafer: Bir finalimiz var dostlar!

“Santraelli’nin takımı işler kötüye gittiğinde pes etmedi”

La Gazzetta dello Sport karşılaşma için “Ne yazık! İtalya dördüncü sette her şeyi berbat etti” başlığını kullandı. Haberde, Filenin Sultanları’nın İtalyan çalıştırıcısı Danielle Santarelli’den de bahsedilerek “Türkiye ustalığını koruyor. Uluslar Ligi’ni kazandıktan sonra İtalya’yı Avrupa Şampiyonası’nda elediler. Santarelli’nin takımı işler kötüye gittiğinde bile pes etmeme başarısını gösterdi” denildi.

Melisa Vargas: Küba'nın istenmeyeni, Türkiye'nin şampiyonuMelisa Vargas: Küba’nın istenmeyeni, Türkiye’nin şampiyonu

” Türkiye müthiş bir dönüşe imza attı”

Corriere dello Sport ise “İtalya nakavt, Türkiye finalde” başlığını kullandı. İtalya’nın Avrupa şampiyonu unvanını koruyamadığı vurgulanan haberde Türkiye’nin müthiş bir geri dönüşe imza attığı belirtildi.

Polonya maçı sosyal medyada devam ediyor! Ebrar Karakurt ve Melissa Vargas'tan olay göndermePolonya maçı sosyal medyada devam ediyor! Ebrar Karakurt ve Melissa Vargas’tan olay gönderme

“Muhteşem Vargas sayesinde Türkiye döndü”

Tuttosport, Santarelli’nin Vargas sayesinde inanılmaz bir geri dönüş yaptığını yazdı. Haberde şöyle denildi: “Mazzanti’nin takımı uzun süre kontrol ettiği bir maçın sonunda finalin dışında kaldı. İtalya, Vargas’ın muhteşem oynadığı karşılaşmada Türkiye’ye teslim oldu.”

Mazinde bir tarih yatar.... Yaşa Filenin SultanlarıMazinde bir tarih yatar…. Yaşa Filenin Sultanları

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.