Luis de la Fuente, Rubiales’i alkışladığı için özür diledi

25 Ağustos tarihinde yaptığı açıklamayla görevinde istifa etmediğini duyuran Luis Rubiales'i söz konusu açıklama sırasında alkışlayan Luis de la Fuente kamuoyundan özür diledi.

Spor 2 Eylül 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
İspanya Milli Takım Teknik Direktörü kamuoyundan özür diledi.

Jenni Hermoso’yu dudağından öptükten sonra istifa etmesi beklenen Luis Rubiales, bölge federasyonları toplantısı ardından istifa etmeyeceğini açıkladı. Açıklama sırasında kararı alkışlayan İspanya Milli Takım Teknik Direktörü Luis de la Fuente bu hareketinden ötürü büyük tepki çekti. Fuente yaptığı hareketten dolayı kamuoyundan özür diledi. 2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri’nde Gürcistan ve Güney Kıbrıs Rum Kesimi ile oynanacak maçların aday kadrosunu açıklayan hoca, 25 Ağustos’ta Rubiales’in yaptığı açıklamanın ardından kendisini alkışlamasıyla tepki toplamıştı. De la Feunte, “Çok sert eleştiriler aldım ama bunların hepsi haklıydı. Yine de istifa etmemem ama özür dilemem gerektiğini düşünüyorum. İnsani bir hata yaptım. Bunun özrü yok ve sorumlusu benim. Eşitliğin ve saygının yanındayım. En başta ben olmak üzere eşitlik konusunda hepimiz kendimizi daha geliştirmeliyiz.” dedi.

Konferans Ligi'nde Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın rakipleri belli olduKonferans Ligi’nde Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın rakipleri belli oldu

De la Fuente açıklamalarına “Orada hepimiz protokolden dolayı bulunduğumuzu ve başkanın istifa edeceğini düşündük ama başka bir durumla karşılaştık. Olanları hazmetmek gerçekten kolay değil. Benim üzerinde bir durum vardı. Yaptıklarımı asla haklı çıkarmaya çalışmıyorum. Başkalarının bunu nasıl deneyimlediğini bilmiyorum ama ben bunalmıştım, nasıl başa çıkacağımı, duygularımı nasıl kontrol edeceğimi bilmiyordum. Televizyonda gördüğümde kendimi tanıyamadım.” diyerek devam etti.

Rubiales, Dünya Kupası’nı kazanan İspanya Kadın Milli Futbol Takımı oyuncularından Jenni Hermoso’yu altın madalya töreni esnasında dudağından öpmüştü. Başbakan Pedro Sanches dahil birçok kişi Rubiales’in istifasını istemişti ancak Rubiales istifa etmemişti. FIFA Disiplin Kurulu açtığı soruşturma kapsamında başkanı geçici olarak görevinden uzaklaştırmıştı.

Rubiales’in annesi pes ettiRubiales’in annesi pes etti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.