PKK’ya üç operasyon birden: Çok sayıda terörist öldürüldü

Terör örgütü PKK’ya yönelik MİT, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma’nın yürüttüğü operasyonlarda çok sayıda terörist öldürüldü. Yurt içi ve yurt dışında yapılan üç ayrı operasyonda öldürülenler arasında örgütün sabotaj amacıyla eğittiği Rezan Güngen de var.

Gündem 2 Eylül 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Türkiye’ye karşı eylem gerçekleştirmesi muhtemel teröristler arasında yer alan ve örgüt tarafından suikast ve sabotaj eğitimleri verilen terörist “Rezan Botan” kod adlı Rezan Güngen’in Irak’ın Süleymaniye bölgesinde olduğunu belirledi.

Süleymaniye kentinin kırsalında görevlendirilen terörist Güngen’in faaliyetlerini deşifre eden MİT, PKK’nın özel eylemlerde kullanmak için saldırı/sabotaj eğitimleri verdiği terörist Güngen’i operasyonla öldürdü.

Güvenlik güçleri, Güngen’in örgütün gençlik yapılanmasının içerisinde yer aldığını ve örgütsel faaliyetlerde bulunduğunu tespit etti.

Geçmiş dönemde örgütte faaliyet gösteren yakın akrabaları “Murat Botan” kod adlı Behlül Güngen ve “Ruken Botan” kod adlı Güler Güngen’in de etkisiz hale getirildiği anlaşılan terörist Rezan Güngen’in, çevresindeki örgüt sempatizanlarının yönlendirmesiyle Irak’ta Mahmur Kampına gittiği, örgütün gençlik yapılanmasının içerisinde bulunduğu ve örgütsel faaliyetlerde yer aldığı tespit edildi.

MİT'ten suikast için eğitilen PKK'lıya operasyonMİT’ten suikast için eğitilen PKK’lıya operasyon

Van kırsalında 2 terörist etkisiz hale getirildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Van’ın Özalp ilçesi kırsalında düzenlenen operasyonda 2 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Bakan Yerlikaya’nın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaya göre, Özalp kırsalında Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı’nın yürüttüğü istihbarat çalışması sonucu, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı ve Van Emniyet Müdürlüğü sevk ve idaresinde Şehit Üsteğmen Harun Parlak Operasyonu düzenlendi.

J-SİHA ve PİHA destekli, jandarma özel harekat ve komandolar ile özel harekat polislerinin katılımıyla düzenlenen operasyonda 2 terörist etkisiz hale getirildi.

Yerlikaya, “Operasyonu düzenleyen kahramanlarımızı tebrik ediyorum, gözlerinden öpüyorum. Milletimizin duaları sizlerle. Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemiz devam edecek” sözlerini kullandı.

MSB: Kandil ve Asos’a hava harekatı

Öte yandan Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada “Irak’ın kuzeyindeki Kandil ve Asos’ta bulunan ve teröristler tarafından sözde üs olarak kullanılan bölgelere 1 Eylül 2023 saat 00.30’da Hava Harekâtı icra edilmiştir. Harekât ile teröristler tarafından kullanılan 16 mağara ağzı, 4 sığınak, 2 malzeme deposu imha edilmiş; çok sayıda terörist etkisiz hâle getirilerek terör örgütünün bölgedeki varlığına ağır bir darbe indirilmiştir” denildi.

Açıklamada “Harekât öncesinde hedefler özenle seçilmiş, harekâtın planlama ve icrasında sivil halkın can ve mal güvenliği ile tarihî, dinî, kültürel varlıklar ve çevrenin korunmasına azami dikkat ve hassasiyet gösterilmiştir” ifadeleri kullanıldı.

Terör örgütünde çözülme sürüyor: Son 3 ayda 38 terörist teslim olduTerör örgütünde çözülme sürüyor: Son 3 ayda 38 terörist teslim oldu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.