Tazminatları için direnen 170 madenciden altısı fenalaşarak hastaneye kaldırıldı

Eskişehir’in Mihalıççık ilçesinde bulunan SSS Yıldızlar Holding’e bağlı Doruk Madencilik işçileri, haklarını alamadıkları gerekçesiyle yer altında başlattıkları açlık grevinin dördüncü gününde. 10Haber'e konuşan işçiler, şimdiye kadar altı arkadaşlarının fenalaşıp, hastaneye kaldırıldığını söylüyor.

Gündem 5 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

Eskişehir’in Mihalıççık ilçesinde faaliyet gösteren Doruk Madencilik işçileri, haklarını alamadıkları gerekçesiyle “Direnmekten başka yapacak bir şeyimiz yok” diyerek madeni işgal edip, açlık grevi başlayan 170 madenci, direnişlerinin dördüncü gününde.

İşçiler, 10Haber’e ulaştırdıkları görüntülerde, yerin metrelerce altında kaldıkları koşulların zorluğunu gösterirken şu ana kadar altı madencinin fenalaştığı için hastaneye kaldırıldığını belirttiler.

SSS Yıldızlar Holding’e bağlı Doruk Madencilik işçileri, aylardır maaşlarını tam ödemeyip istifaya zorlandıklarını belirterek başlattıkları direnişlerini sürdürüyor.

Madenciler, yıllardır çalıştıkları madende, dört gündür direniyor. Talepleri ise hak ettikleri tazminatları alabilmek.

10Haber’e konuşan madenciler, TMSF’nin madeni 2022 sonunda ‘yanlış’ devrettiğini söylerken “Bizim tazminat haklarımızı vermesi gereken devletti. Şirket ise devir aldıktan sonraki tazminatlarımızı ödemiyor” diyor.

Her madencinin ortalama 450 bin TL tazminatı olduğunu söyleyen işçiler, işçiler, şu ana kadar ne devletten ne de şirketten bir cevap gelmediğini belirtiyor.

Madencilerin aileleri ise öğle saatlerinde Doruk Madencilik’in sahibi olan SSS Yıldızlar Holding binasında, işverenle görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede, işverenin “Önümüzdeki Ekim ayından itibaren tazminatlarınızı altı ay taksitle öderiz” teklifi aileler ve sendika tarafından kabul edilmedi.

İşçiler, “Dokuz aydır hakkımızı alamıyoruz, oradan da altı ay eklenince 15 ay beklemiş olacağız” diyerek işverenin tüm tazminatları ‘bugün’ hesaplarına yatırmasını talep ediyor.

İşçiler, yerin metrelerce altında direnişlerini gösteren videoda, “Kimi yerde, altında karton var. Kendinden geçip uyumuş. Dört gündür yeraltında, kendini kapatmış şekilde” diyor.

170 madenci, haklarını alabilmek için madende açlık grevine başladı170 madenci, haklarını alabilmek için madende açlık grevine başladı

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.