Yine bir kadın sevgilisinin evinde ölü bulundu

Yine bir kadın sevgilisinin evinde şüpheli şekilde hayatını kaybetti. Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde 25 yaşındaki Özlem Yürük, erkek arkadaşı İsmail Arı'nın evinde ölü bulundu. Evde uyuşturucu maddeler ele geçirilirken, gözaltına alınan Arı tutuklandı.

Gündem 6 Eylül 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı

Geçen yıl 334 kadın, erkekler tarafından öldürüldü, 245 kadın ise şüpheli şekilde ölü bulundu. 2021 yılında 217 kadın şüpheli şekilde ölü bulunmuştu. Bu yıl da her ay neredeyse 20 kadın şüpheli şekilde ölüyor. Şüpheli kadın ölümleri bazı aylarda kadın cinayeti sayısını aşıyor.

Şüpheli kadın ölümleri kaza ya da intihar süsü verilerek gerçekleşiyor. Bunların yanında ateşli silahlarla gerçekleşen cinayetlere de kaza süsü verilebiliyor. Şüpheli kadın ölümlerinin genellikle adli süreçler sonucunda cinayet olduğu ortaya çıkıyor. Kadın cinayetlerinde de failler çok yüksek oranda kadınların en yakınındakiler oluyor.

O görüntüler dosyaya girdi, Sinem'in ölmeden önceki son sözü 'baba' olduO görüntüler dosyaya girdi, Sinem’in ölmeden önceki son sözü ‘baba’ oldu

Lüleburgaz’da önceki gece yine bir kadın şüpheli şekilde hayatını kaybetti.

Lüleburgaz’da yalnız yaşayan Özlem Yürük, önceki gece erkek arkadaşı İsmail Arı’nın evine gitti. Sabah saatlerinde Arı, Yürük’ün hareketsiz bir şekilde yattığını fark edince 112’yi aradı. İhbar üzerine eve sevk edilen polis ve sağlık ekiplerinin yaptığı incelemede Yürük’ün hayatını kaybettiği belirlendi.

Cumhuriyet savcısı ve polis ekiplerinin yaptığı incelemede evde uyuşturucu maddelere rastlandı. Yürük’ün cansız bedeni otopsi yapılmak üzere adli tıpa gönderildi.

Gözaltına alınan Yürük’ün erkek arkadaşı emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.

Kadına şiddet yine en yakınından geldi: Biri öldü biri yaşama tutunmaya çalışıyorKadına şiddet yine en yakınından geldi: Biri öldü biri yaşama tutunmaya çalışıyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.