Enişte ayıp etmiş, Sultanlar’dan tebriği esirgemiş

A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın eski antrenörü Giovanni Guidetti, Türkiye-Sırbistan Avrupa Şampiyonası finalinin ardından Filenin Sultanları'nı tebrik etmemiş.

Spor 7 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Guidetti uzun yıllar Türkiye'yi çalıştırdıktan sonra Sırbistan'ın başına geçti.

A Milli Kadın Voleybol Takımımız, CEV Avrupa Şampiyonası finalinde Sırbistan ile karşı karşıya geldi ve rakibini 3-2 yenerek şampiyonluğa ulaştı. Tarihinde ilk kez Avrupa şampiyonu olmayı başaran Filenin Sultanları, tüm ülkeyi gururlandırdı. Ay-Yıldızlılar’ın eski antrenörü Giovanni Guidetti, finalde Sırplar’ın başında görev aldı. İtalyan çalıştırıcı, maçın ardından Filenin Sultanları’nın şampiyonluğunu tebrik etmedi. Milliyet’ten Attila Gökçe, Filenin Sultanları’nın tarihi başarısını kaleme aldı. Gökçe, Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Başkanı Mehmet Akif Üstündağ ile arasında geçen konuşmayı aktarırken, Üstündağ’ın Guidetti hakkında söylediklerine dikkat çekti.

Filenin Sultanları şampiyonluğun tadını Galata’da çıkardıFilenin Sultanları şampiyonluğun tadını Galata’da çıkardı

“Guidetti bizi üzdü”

Finalin ardından düzenlenen seremonide CEV’in şampiyonluk ödülü olarak verdiği 500 bin Euro değerinde çekin takıma dağıtılacağını açıklayan TVF Başkanı’na takılan Attila Gökçe, “O paradan emektar Guidetti’ye de küçük bir pay vermeyi düşünüyor musunuz?” diye sorduğunu yazdı. Bunun üzerine gülen Üstündağ ise “Şaka yaptığını biliyorum. Guidetti bizi üzdü” dedi.
Attila Gökçe, yazısının devam eden bölümünde konuyla ilgili şunları kaydetti: “Başkan anlattı ki yakın bir geçmişe kadar Milli Takımın antrenörlüğünü yapan, Vakıfbank takımında mesleğine devam eden, Türk eşi Bahar hanım ve küçük kızıyla İstanbul’da yaşayan, bize birçok oyuncu kazandıran Giovanni Guidetti, Sırbistan’ın başında yer aldığı finalden sonra, bizimkileri tebrik etmemiş. Özetle “enişte” ayıp etmiş!”

İşte filenin sultanlarının alacağı ödül: Altınlar devlettenİşte filenin sultanlarının alacağı ödül: Altınlar devletten

500 bin euro’luk ödül oyuncu ve teknik ekibe

Attila Gökçe’nin yazısında belirttiğine göre TVF Başkanı Üstündağ, organizasyonun ödül olarak verdiği 500 bin euro’luk çek için “Elimizi sürmeyiz. O parayı takıma, teknik ekibe ve hizmetin görünmez kahramanlarına dağıtacağız” dedi.

Guidetti, Bahar Toksoy ile evli.

Enişte lakabı nereden geliyor?

Vakıfbank’ın başında bulanan Guidetti, uzun yıllardır Türkiye’de. Uzun süre Filenin Sultanları’nı da çalıştıran İtalyan hoca, 2013 yılında voleybolcu Bahar Toksoy ile evlendi. Çiftin Alison isimli bir kız çocuğu bulunuyor. Bu yüzden ona milli takımı çalışıtırken ‘enişte’ lakabı takılmıştı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.