Hani 80 milyonluk bir Pepe vardı ya! O şimdi Trabzonsporlu

Arsenal'ın 2019-20 sezonu başında Lille'den 80 milyon euro karşılığında transfer ettiği Nicolas Pepe, Trabzonspor'a transfer oldu. Karadeniz ekibi oyuncuyla 1 senelik sözleşme imzaladı.

Spor 9 Eylül 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Nicolas Pepe Trabzonspor'da.

2023 yazı Süper Lig için transfer çılgınlığıyla tarihe geçti ve söz konusu çılgınlık devam ediyor. 2 Eylül itibarıyla Avrupa’nın beş büyük liginde transfer penceresinin kapanması, bazı Türk kulüplerinin “fırsat transferi” yapması için imkan sağlıyor. Söz konusu fırsatı değerlendiren takımlardan biri 2021-22 sezonu şampiyonu Trabzonspor oldu. Karadeniz ekibi, bonservisi Arsenal’da olan ve geçen sezonu Fransa Ligue 1 ekiplerinden Nice’te kiralık olarak geçiren Nicolas Pepe’yi kadrosuna kattı. Londra ekibinde bekleneni veremedikten sonra Nice’e kiralanan oyuncu bonservisiyle beraber Trabzonspor’a transfer oldu ve Süper Lig ekibi için 1 senelik sözleşmeye imza attı.

Potansiyeline erişemeyen yıldız

Fransa doğumlu Fildişi Sahilli yıldız Stade Poivetin altyapısından Angers B Takımı’na transfer oldu. 28 yaşındaki oyuncu kiralık olarak gittiği US Orleans’ta kendini gösterdikten sonra takımına döndü. 2016-17 sezonunda Angers formasıyla kendini gösteren Pepe, 18 milyon euro karşılığında Lille’e transfer oldu. 2017-18 sezonunda toplamda 38 maça çıkan oyuncu 14 gol ve 6 asistle oynadı. Bu performans Avrupa’daki büyük kulüplerin radarına girmesini sağlarken bir sonraki sezon adeta kariyer zirvesini gördü. Toplamda 41 maçta forma giyen isim, 23 gol atıp 12 asist yaparak takımı adına tam 35 gole direkt etki etti.

Angers formasıyla Nicolas Pepe.

Yıldız bir hücumcu transfer etmek isteyen Arsenal Nicolas Pepe için harekete geçti. Alexis Sanchez’i Manchester United’a gönderip aynı katkıyı Henrich Mkhitaryan’dan alamayan Londra ekibi için söz konusu transfer elzem görünüyordu. Hal böyle olunca Arsenal 80 milyon euro gibi kulüp tarihi açısından astronomik görünen bir bedeli gözden çıkardı. Söz konusu transfer Kuzey Londra ekibi tarihinin en pahalı transferi oldu.

Ancak Pepe geldikten sonra uyum sürecini bir türlü atlatamadı. Unai Emery yönetimindeki Arsneal inişli çıkışlı performans sergilerken Pepe’nin de performansı bir o kadar istikrarsızdı. Sezon ortasında yapılan menajer değişikliği de oyuncuya yaramadı. Ligue 1’den sonra İngiltere’deki tempolu oyun ve sert savunma Pepe’ye uymadı. Oyuncu ilk sezonunda toplam 42 maça çıkarken 8 gol atıp 10 asist yaptı. İlk sezondaki uyum problemleri gol katkısının 17 azalmasıyla anlaşılabiliyordu.

Nicolas Pepe’nin Arsenal günlerinden…

2020-21 sezonunda özellikle skorer tarafını ön plana çıkaran oyuncu, sahaya etkisi ve takım oyununa katkısı tartışılır olsa da 47 maçta yaptığı 16 gol ve 5 asistlik katkıyla bir nebze parlak performans gösterdi. Ancak bu performans da verilen 80 milyon euro bonservisin karşılığı olarak değerlendirilmiyordu. Üstüne üstlük genç yetenek ve kulübün altyapısında çıkan Bukayo Saka’nın sağ kanat oyuncusu olarak yıldızını parlatmaya başlaması oyuncu için iyi haber değildi.

Pepe, 2021-22 sezonunda toplamda 23 maçta süre bulabildi. Bu maçlarda aldığı toplam dakika 1000’i geçmedi, 951’de kaldı. Söz konusu 23 maçta 3 gol attı, 6 asist yaptı. Artık sağ kanat Bukayo Saka tarafından tamamen kapatılmıştı. Arkasında da bir başka Arsenal Akademi ürünü Reiss Nelson vardı. Sol kanatta da Brezilyalı wonderkid Gabriel Martinelli formayı kimselere vermeyeceğini kanıtladı. Pepe için 2022-23 sezonu öncesi Arsenal kadrosunda yer yoktu.

Eve dönüş

Arsenal, transfer döneminin sonlarına doğru oyuncunun Ligue 1’e kiralık olarak dönüşü için Nice ekibiyle anlaşma sağladı. Kiralık olarak Fransa’ya dönen oyuncu takımıyla düzenli süre bulmaya başladı. Pepe, toplamda 28 maça çıktı, 8 gol attı ve 1 asist yaptı. Eski günlerinden fersah fersah uzakta görünüyordu bu kesindi ancak yine de Arsenal’daki son sezonuyla karşılaştırılamayacak verimli bir performansı vardı.

Ersun Yanal'dan Kuntz'a destek geldi: Saçma işlerle uğraşmayı bırakınErsun Yanal’dan Kuntz’a destek geldi: Saçma işlerle uğraşmayı bırakın

Planda yeri yok

Bu performans Arsenal’ın 2023-24 sezonu planlarında yer edinmesi açısından yeterli olmadı. Bir önceki sezonun büyük kısmını lider götüren ve şampiyonluğu son düzlükte Manchester City’ye kaptıran Londra ekibi için yeni sezonda da tek hedef şampiyonluk olacaktı. Bu uğurda sağ kanat rotasyonu yine Bukayo Saka ve Reiss Nelson gibi isimlerle doluydu. Hal böyle olunca Pepe kendine takım aramaya başladı. Bir süre ismi Beşiktaş’la da anıldı ve Suudi Arabistan’dan da teklifler aldı. Hiçbir teklif tam manasıyla memnun edici değildi. Ayrıca takımlar Arsenal’la olan sözleşmesini sonlandırmasını bekliyorlardı. Halihazırda takımıyla yolun sonuna gelmiş oyuncu için bonservis ücreti ödemek istemiyorlardı ki bu da son derece doğaldı. Hal böyle olunca beş büyük ligden birine transfer gerçekleşmedi.

Pepe’nin Avrupa’da gidebileceği liglerin sayısı transfer dönemlerinin sona ermesiyle gitgide daralıyordu. Son olarak Suudi Arabistan’dan gelen teklifleri reddeden oyuncu için Süper Lig ekiplerinden Trabzonspor devreye girdi. Yaz aylarında taraftarının beklediği hamleleri yapmaktan uzak kalan takımlardan biri olan ve Nenad Bjelica yönetiminde yeniden yapılanan Trabzonspor, Edin Visca’nın da son dönemlerde yaşadığı sakatlıkların etkisiyle kanat rotasyonuna adam eksiltebilen ve skora direkt katkı sunma potansiyeli olan Pepe’yi eklemek için harekete geçti.

Farklı bir Sumudica geliyorFarklı bir Sumudica geliyor

Pepe, Trabzonspor’dan gelen teklifi kabul etti ve 1 senelik anlaşmaya imza attı. Şehre şampiyonluk yaşama hayaliyle geldiğini belirten futbolcunun hedefi, kariyeri boyunca Arsenal forması giyerken kazandığı 1 FA Cup zaferinin devamını getirmekti.

Ali Cabbar sezonu devam ediyor

Trabzonspor söz konusu transferi dün gece bitirdi ve Pepe, geç saatte uçakla Türkiye’ye geldi. Oyuncu yola çıkmadan önce yapılan transfer duyurusu paylaşımında bu yaz çokça gördüğümüz Ali Cabbar paylaşımı Trabzon’dan da geldi. Fenerbahçe’nin Dusan Tadic transferinde Beşiktaş’a, Galatasray’ın Wilfried Zaha transferinde Fenerbahçe’ye gönderme yapmak amacıyla resmi transfer duyuru videolarına kullandığı Emir Can İğrek adlı sanatçıya ait şarkı bu kez kemençe yorumuyla Trabzonspor tarafından Beşiktaş’a mesaj vermek amacıyla kullanıldı. Sağ kanadın ismi bir süre siyah-beyazlı takımla anılmıştı.

Sonuç olarak Nicolas Pepe, Batista Mendy’nin ardından Trabzonspor’un Ligue 1 geçmişi olan bir diğer transferi oldu. Lige istediği gibi başlayamayan ve 4 maçta 6 puan toplayan Karadeniz ekibinin hücumu, kariyeri her ne kadar düşüşte olsa da Pepe kalitesiyle beraber daha tehlikeli hale gelecektir.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.