Medvedev’den tepki: Bir gün biri ölecek

Amerika Açık çeyrek final mücadelesinde Andrey Rublev'i geride bırakarak adını yarı finale yazdıran Rus tenisçi Daniil Medvedev, karşılaşmanın yüksek hava sıcaklıkları altında oynanmasından şikayet etti.

Spor 8 Eylül 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Medvedev hava şartlarına rağmen turnuvanın devam etmesine tepki gösterdi.

Daniil Medvedev Amerika Açık’a 3 numaralı seribaşı olarak geldi. Geçtiğimiz senenin yarı finalisti, bu seneki turnuvada da Andrey Rublev’i geride bırakarak yarı final bileti almayı başardı. Medvedev rakibini 6-4, 6-3 ve 6-4’lük üç set sonunda mağlup ederek zafere uzandı. Rus tenisçi yarı finalde 1 numaralı seribaşı Carlos Alcaraz’ın rakibi oldu.

Maçın ardından açıklamalarda bulunan Medvedev, mücadelenin sıcak hava şartları altında oynanmasından ötürü şikayetçi oldu. Daniil “Televizyondan izlerken fark edildi mi bilmiyorum ancak kortta sürekli terledik ve havluya ihtiyaç duyduk. Ne denebilir bilmiyorum ancak turnuvaya dört gün ara verip sıcaklıkların dinmesini beklemeyeceğimiz belli. Üç set oynadığımız senaryoda birileri şikayet edecek” dedi. Medvedev maç sırasında da benzer bir tepkiyi daha sert ve net bir dille açıklamış “Biri ölecek ev o zaman görecekler” dedi.

Novak Djokovic ABD Açık'ta rekor kırarak yolu yarıladıNovak Djokovic ABD Açık’ta rekor kırarak yolu yarıladı

Medvedev, yarı finalde 1 numaralı seribaşı İspanyol Carlos Alcaraz ile karşı karşıya gelecek. Bu karşılaşmanın galibi pazar günkü finalde Ben Shelton-Novak Djokovic eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.