San Francisco’daki Bosa belirsizliği sona erdi, rekor kırıldı

NFL'de sezonun iddialı ekiplerinden San Francisco 49ers, yıldız savunmacısı Nick Bosa ile kontrat uzatma görüşmelerinde sona geldi. Taraflar 5 yıl 170 milyon dolarlık yeni bir sözleşme üzerine anlaşma sağladı.

Spor 8 Eylül 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Nick Bosa San Francisco ile 'devam' dedi.

NFL’de sezonun başlamasına az süre kala Super Bowl iddiası olan ekiplerden San Francisco 49ers bir süredir devam eden Nick Bosa belirsizliğini çözüme kavuşturdu. 2019 draftlarında 2. sıradan seçilen Ohio State çıkışlı yıldız savunma oyuncusu, takımıyla uzun süren sözleşme yenileme görüşmelerini nihayete erdirdi ve 5 senelik yeni kontrata imza attı. Bosa, bu sözleşmeyle beraber 170 milyon dolar kazanacak. Bu paranın 122.5 milyon dolarlık kısmı garanti olacak.

5 sene için 170 milyon dolarlık söz konusu yeni kontrat yılda 34 milyon dolar kazanacak Bosa’yı NFL tarihinin en pahalı savunmacısı yaptı. Daha önceki rekor halihazırda Los Angeles Rams için ter döken Aaron Donald’daydı. Donald senede 31.7 milyon dolar kazanıyor. 25 yaşındaki Bosa’nın daha önce yılın savunmacısı seçilmişliği var. Ligin en iyi savunmacılarından biri olarak kabul edilen Bosa’nın takımda kalması 49ers için son derece önemliydi. Oyuncu sözleşme görüşmelerini yürüttüğü yaz ayları boyunca takım idmanlarından mahrum kaldı.

San Francisco adına NFL sezonu pazar akşamı 20.00’de oynanacak Pittsburgh Steelers maçıyla başlayacak.

Eski NFL yıldızı ölümle sonuçlanan trafik kazasında suçlu bulundu!Eski NFL yıldızı ölümle sonuçlanan trafik kazasında suçlu bulundu!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.