Venedik’te jüri zarfı açtı: Altın Aslan’ı Lanthimos’un ‘Poor Things’ kazandı

80. Venedik Film Festivali'nde Yorgos Lanthimos'un yönettiği 'Poor Things' En İyi Film seçilerek Altın Aslan'ı kazandı. 'Priscilla' filminde Elvis Presley'in eşi Priscilla Presley'i canlandıran Cailee Spaeny ise En İyi Kadın Oyuncu, 'Memory' filmiyle Peter Sarsgaard da En İyi Erkek Oyuncu seçildi.

Kültür Sanat 10 Eylül 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Altın Aslan'lı filmde Emma Stone ve Mark Ruffalo rol alıyor.

80. Venedik Film Festivali’inde ipi Yunan yönetmen Yorgos Lanthimos’un yönettiği ve Emma Stone’un performansıyla öne çıktığı ‘Poor Things’ göğüsledi. Dün yapılan ödül töreninde Damien Chazelle başkanlığındaki jüri Altın Aslan’ı ‘Poor Things’e verdi.

Gümüş Aslan ile ödüllendiren Jüri Büyük Ödülü ise Japon yönetmen Ryūsuke Hamaguchi’nin ‘Evil Does Not Exist’ filmi değer görüldü. Polanyalı yönetmen Agnieszka Holland’ın ‘Green Border’ filmi ise Jüri Özel Ödülü aldı.

Festivalde En İyi Yönetmen Ödülü’nü ‘Io Capitano’ filmiyle İtalyan yönetmen Matteo Garrone kazanırken, En İyi Senaryo Ödülü’nü ‘El Conde’ filminin senaryosuyla Pablo Larraín ve Guillermo Calderón aldı.

Festivalin en çok konuşulan yapımlarından ‘Priscilla’ filminde Elvis Presley’in eşi Priscilla Presley’i canlandıran Cailee Spaeny En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü sahibi olurken ‘Memory’ filmindeki performansıyla Peter Sarsgaard En İyi Erkek Oyuncu seçildi. En İyi Genç Oyuncu– Marcello Mastroianni Ödülü’nün bu yılki sahibi ise ‘Io Capitano’ filmindeki performansıyla Seydou Sarr kazandı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.