Almanya’da Hansi Flick dönemi sona erdi

Son olarak hazırlık maçında Japonya’ya 4-1 yenilen Almanya’da federasyon, teknik direktör Hansi Flick’in görevine son verildiğini duyurdu.

Spor 11 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Flick'le yollar ayrıldı.

Almanya Futbol Federasyonu, Hansi Flick’le yolların ayrıldığını açıkladı. Son 5 maçında 4 kez yenilen ve 1 beraberlik alabilen teknik direktörle yol ayrımına gelindi. 58 yaşındaki Flick, Kasım 2019’da Bayern Münih’in başına geçerek ilk teknik direktörlük deneyimini yaşamıştı. Burada Bundesliga’dan Şampiyonlar Ligi’ne kadar kazanmadık kupa bırakmayan deneyimli isim Ağustos 2021’de Almanya Milli Takımı’nın başına geçti. Takımıyla 25 maçta boy gösteren Flick, bu karşılaşmalarda 12 galibiyet, 7 beraberlik ve 8 mağlubiyet aldı.

Flick yönetiminde Almanya, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda yarı final oynamayı başarmıştı. Katar’daki Dünya Kupası’nda ise İspanya ve Japonya’nın ardından 3. sırayı alabilen Almanlar grupta hüsran yaşamıştı. Son olarak hazırlık maçında 4-1 yenilen takımda Flick’in görevinin iyiden iyiye tehlikeye girdiği söyleniyordu. Dün federasyondan yapılan açıklamayla Hansi Flick’in görevine son verildiği bildirildi. Böylelikle Flick 123 senelik Alman futbol tarihinde kovulan ilk teknik direktör olarak tarihe geçti. Deneyimli isim Joachim Löw yerine göreve gelmişti. Flick yerine geçici olarak Rudi Völler antrenör olacak ve Fransa karşısında oynanacak hazırlık maçına takımın başında çıkacak. Almanya, 9 ay sonra Avrupa Futbol Şampiyonası’na ev sahipliği yapacak.

Dünya İlkay Gündoğan'ı konuşuyor... 'Mütevazı lider'in öyküsüDünya İlkay Gündoğan’ı konuşuyor… ‘Mütevazı lider’in öyküsü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.