Rubiales ‘pes’ dedi

İspanya Futbol Federasyonu Başkanı Luis Rubiales görevinden istifa edeceğini açıkladı. Dünya Kupası zaferi sonrası Jenni Hermoso’yu dudağından öpen başkan daha önce istifa etmeyeceğini açıklamış ve tepki toplamıştı.

Spor 11 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

İspanya futbolunun polemik yaratan konu maddesi Luis Rubiales’in istifası süreci nihayete erdi. Dünya Kupası finali sonrası altın madalya töreninde futbolculardan Jenni Hermoso’yu dudağından öpen ve bu hareketi sonrası Başbakan Pedro Sanches’in çağrısına rağmen istifa etmeyeceğini açıklayan Luis Rubiales’e karşı tepkiler çığ gibi büyümüştü.

Rubiales daha sonra FIFA tarafından görevinden 90 günlüğüne uzaklaştırılmıştı. Dünya futbolunun yönetim organı Rubiales’i 15 sene boyunca görevinden menetmek üzere soruşturma başlatmıştı.

Öpücük skandalında son perde: Hermoso şikayetçi olduÖpücük skandalında son perde: Hermoso şikayetçi oldu

Bu sürecin üstüne futbolcu Jenni Hermoso’nun da söz konusu dudaktan öpme olayı sırasında rızasının olmadığını belirterek, Rubiales hakkında suç duyurusunda bulunduğu bildirilmişti. Savcılığın futbolcuya cinsel taciz suçlamasıyla da dava açabileceğini oyuncunun bunu da düşünebileceği bilgisi gelmişti.

Süreç içinde İspanyol futbolcular herhangi bir yaptırım uygulanmadığı takdirde maçlara çıkmayacaklarını belirtmişlerdi. İspanya’nın bir kısmı Rubiales’i desteklerken eski federasyon başkanının annesi açlık grevine başlamış ancak hastaneye kaldırıldıktan sonra pes etmişti.

İspanya'da skandal üstüne skandal! Dünya Kupası ödülü Icardi'nin kardeşineİspanya’da skandal üstüne skandal! Dünya Kupası ödülü Icardi’nin kardeşine

Son olarak 8 senedir İspanya Milli Takımı’nın başında bulunan teknik direktör Jorge Vilda, Rubiales’in birkaç hafta önce istifa etmeyeceğini açıkladığı basın toplantısında kendisini alkışladığı için tepki çekmiş, geçtiğimiz günlerde de görevinden alınmıştı.

Tüm bu sürecin sonu istifaya vardı. Luis Rubiales, katıldığı bir canlı yayında istifa edeceğini duyurdu. Başkan, yalnızca federasyondaki görevinden değil, UEFA’daki başkan yardımcılığı görevinden de istifa edecek.

İspanya kadın futbolunda sular durulmuyor: Grevİspanya kadın futbolunda sular durulmuyor: Grev

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.