Eski dünya 1 numarası Simona Halep’e dopingden 4 sene ceza!

Wimbledon şampiyonu ve eski dünya 1 numarası Simona Halep, yasaklı madde kullandığı gerekçesiyle tenisten 4 yıl uzaklaştırma cezası aldı. Ekim 2022’den beri kortlara çıkamayan Halep, 2026 senesinde tenise dönebilecek.

Spor 13 Eylül 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Halep'e şok ceza.

Teniste Simona Halep şoku yaşadı. Eski dünya 1 numarası Rumen tenisçi Halep, Tenis Anti-Doping Programı’nı 2 ayrı şekilde ihlal ederek suçlandı. Halep’in ilk ihlali 2022 Amerika Açık’ta verdiği idrar testinde ortaya çıkan roxadustat isimli maddeydi. Diğer ihlal Biyolojik Pasaportu’ndaki usulsüzlükle alakalıydı.

Bağımsız mahkeme hem Halep tarafını hem de Uluslararası Tenis Dürüstlük Ajansı’nı dinlemek üzere geçtiğimiz haziran ayının sonunda toplandı. Mahkeme, 2 gün önce Halep’in yasaklı madde kullandığını ve kasıtlı olarak dopingle mücadele kurallarını ihlal ettiğini doğruladı. Ekim 2022’den bu yana geçici olarak kortlardan uzaklaştırılan Halep, 6 Ekim 2026 tarihinde tenise dönebilecek.

Bir süper şampiyonun hikayesi: Novak Djokovic...Bir süper şampiyonun hikayesi: Novak Djokovic…

Halep konuyla alakalı olarak Spor Tahkim Mahkemesine başvuracağını ve kendisine ürünler gönderen besin takviyesi şirketi hakkında yasal işlem başlatacağını açıkladı.

Önce raket kırdı, sonra 1 numarayı kutladı: Aryna SabalenkaÖnce raket kırdı, sonra 1 numarayı kutladı: Aryna Sabalenka

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.