Yapay zekanın yapabileceği diğer işler

Araştırmacı mizah yazarınız, yapay zeka ile yeni fotoğraflar yaratma işine odaklanmış ve bakın kendisi dahil dostları için ne gibi fotoğraflar önermiş.

13 Eylül 2023

Sosyal medyada kaçırmış olanlar için yazıyorum yapay zeka ile yapılan son işteTürkiye’deki siyasi liderler, yapay zeka ile Balenciaga mankeni olarak canlandırılmıştı. ve Recep Tayyip Erdoğan, Ekrem İmamoğlu ve Meral Akşener’in yapay zeka ile giydirildikleri kıyafetler ile defile pozları sosyal medyada çok ilgi görmüştü.

her boka maydonoz araştırmacı dadacı mizah yazarınız olarak yapay zekanın yaptığı bu son iş sosyal medyada onbinlerce kez izlenince  ben de gayet tabii ki yapay zekanın yapabileceği diğer işleri de düşünmeye başladım.

işe bunlar da benim yapay zekaya önerilerim;

1- Nedense yapay zeka CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ismi bu kampanyada fazla ilgi uyandırmadı .  Ben de belki ilgi yaratır diye  yapay zekanın Kemal Kılıçdaroğlu’nu şortu ve tişörtüyle bir deniz kıyısında elinde içkisiyle  sere serpe Dünya umurunda hiç değilmiş gibi göstermesini teklif ediyorum. hem belki de bu görüntü ona asıl atması  gereken adım konusunda bir ipucu verebilir ve böylece belki hem Kılıçdaroğlu hem de CHP kurtulur. 

***

2- Yapay zeka Sedat Ergin’e smokin ve döneme özgü şapka giydirip onun İnönü’nün yerine Lozan görüşme masasında görüntüsünü oluşturursa Sedat böylece kendisine cinsel heyecan verecek fotoğraf arama işinden  ebediyen kurtulmuş olur.

***

3- yapay zeka eğer bu fiziksel olarak mümkünse daha da zayıflatacağı Ertuğrul Özkök’ün mide bölgesine sıkı baklavalar yapsın ve fotoğrafı Barbie pembesi arka planı  ile renklendirsin. Ayrıca beş barbie görünümlü kız Özkök’ün midesine hayranlıkla dokunuyor gözüksün.  bu da Özkök’ün kendisine cinsel heyecan verecek fotoğraf aramasından ebediyen kurtulmasına neden olacaktır 

***

4- Özkök 3 numaralı yapay zeka işinden hoşlanacak olabilir ama şimdi de  sıra benim hoşlanacağım Özkök ile ilgili yapay zeka işinde: Eğer yapay zeka benim profilden görünümümden göbeğimi alıp bunu Ertuğrul Özkök’ün vücuduna monte ederse ortaya çıkacak görüntü onun intihar etmesine yol açsa da bu da benim cinsel heyecan verecek fotoğraf aramamdan ebediyen kurtulmama yol açabilir.

***

5-Hasan Cemal’e bu hayatta kinetik enerji denilen bir şeyin de var olduğunu hatırlatmak için yapay zeka onu hayatı boyunca motorsikleti ile sürat ve tehlikeli atlayışlar  yapmış olan Evil Knievel gibi gösterebilir.

Bu aşamada değerli bilim insanı ismet Berkan’dan özür dileyerek haddim olmdan onun bilim alanına biraz girerek bazı tanımlar yapacağım:

‘kinetik enerji hareketsiz kütleli bir cisimi belli bir hıza çıkarmak için yapılan iş olarak olarak tanımlanır. ivmelenmede elde edilen kinetik enerji, cisim hızı sabit kaldığı sürece sabittir. Cisimi bu sabit hızından hareketsizlik durumuna döndürmek için aynı düzeyde iş yapılması gerekir.’

bu formülasyondaki kütleli  cisimi Hasan Cemal olarak kabul edersek o ne yapıp edip hızını, özellikle düşünme ve konuşma hızını, sabit tutuğundan kütlesi de sabit kalıyor. o tamamen hareketsizlik durumunsa geçmeden vahim duruma bir müdahale gerekiyordu. yapay zeka eğer onu hızıyla tanınan  bir göstericiye dönüştürürse bu belki hasan abi için bir tüyo olabilir 

***

6- bir önceki yapay zeka işi önerim hasan abinin komplike bir sorun olmasından dolayı ben hayli yordu. bu yüzden yapay zeka açısından daha kolay bir hedefle devam edeceğim.

Yapay zeka keşke Oray Egin’i çeşitli güzel kadınlarla evleniyormuş gibi gösterse bize. Bende de Oray’da olduğu gibi ciddi bir Schadenfreude (başkasının acısından zevk alma) durumu var. bu görüntünün en azından beni açımdan son derece tatmin  edici olacağını sanıyorum.

7- Bilimsel yaklaşımlarıyla bize bu kadar çektirmiş olan İsmet Berkan’ı ise yapay zeka önce ona Einstein görünümü verip, onu kuantum fiziğinin belirsizlik ilkesini kesin çözüme ulaştırmanın eşiğinde delirirken gösterse, bu sadece onun bilimselliğinden  bu kadar çekmiş bizleri  mutlu etmekte kalmaz bu aynı zamanda ona da  bir tüyo olur belki diyorum.

8- Tuğrul Eryılmaz’ı yapay zeka Cihangirden taşınmış ve Ümraniye’de benim komşum ve radikal semt değişimi nedeniyle intiharı düşler haliyle gösterse bize.bu da Schadenfreude duygusunu hayli tatmin edici olabilirdi. 

9- yapay zeka keşke eşim Rana’yı sessizliğin kural olduğu bir manastırda insanlar hakkında hep güzel düşünen  bir rahibe olarak gösterse. ideal bir dünyada belki bu da ona bir tüyo olabilirdi ama bunun olacağından benim katiyen umudum yok.

10- yapay zekadan kendim için ricam benim çırılçıplak vücuduma kaybolmuş penisimin yerine kaybolanın  boyutlarında olmayan bir penis yerleştirmesi. bugünlerde nedense onu hayli özlemeye de başlamıştım. eğer yapay zeka bana bir iyilik yapar da yerleştireceği penisi ereksiyon halinde koyarsa oraya bu da özlemiş olduğum ikinci bir şeyi de hatırlamamı sağlayabilir.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.