Reha Erdem’in yeni filmi Neandria Varşova’da açılış yapacak

Usta yönetmen Reha Erdem'in yeni filmi 'Neandria' prömiyerini 39. Varşova Film Festivali'nde yapacak. 6-15 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek festivalde gösterilecek filmin kadrosunda Deniz İlhan, Ahmet Rıfat Şungar, Bülent Emin Yarar ve İnci Nur Daşdemir yer alıyor.

Kültür Sanat 15 Eylül 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Reha Erdem, Varşova yolcusu. Yönetmenin ‘Neandria’ adını taşıyan yeni filmi dünya prömiyerini Varşova Film Festivali’nde yapacak. Ömer Atay ve Serra Ciliv’in yapımcılığını üstlendiği film 6-15 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek festivalde gösterilecek.

Film, antik kentin yakınlarındaki yoksul bir köyde, annesiyle birlikte yaşayan ve atletizm yarışlarına hazırlanan Suna adlı bir genç kadını odağına alıyor. Köye yeni gelen İmam ile birlikte değişen hayatı da izleyen film; yarışma, avlanma ve kazanma hırsıyla hastalanmış bir dünyada sıkışmış gençlerin, çatlaklarda özgürlüğü ve aşkı arayan isyanlarını anlatıyor. Filmin Türkiye’de gösterime gireceği tarih ise yakında açıklanacak. Gösterim tarihinin açıklanmasıyla birlikte fragmanın da izleyiciyle buluşması bekleniyor.

Kadroda Tanıl Bora da var

‘Neandria’ filminde Suna rolüyle ilk sinema oyunculuğu deneyimini yaşayan Deniz İlhan’ın yanı sıra filmde, Ahmet Rıfat Şungar, Bülent Emin Yarar, İnci Nur Daşdemir, Nihal Yalçın, Izzy, Nur Fettahoğlu, Serkan Keskin, Gizem Katmer, Ayşegül Kopartan ve Tanıl Bora rol alıyor.

Yardımcı yönetmenliğini Deniz Tortum’un yaptığı filmin görüntü yönetmenliğini de, ‘Kaç Para Kaç’, ‘Korkuyorum Anne’, ‘Kosmos’ gibi birçok Reha Erdem filminde de çalışan Florent Herry üstlendi. Filmin seslerini Herve Guyader ve Furkan Atlı, sanat yönetimini Peri Okan, kostüm tasarımını Merve Ertan ve müziklerini Alican Çamcı yaptı.

Cumhuriyetin 100. yılı şerefine Türkan Şoray ve Kadir İnanır'a ödülCumhuriyetin 100. yılı şerefine Türkan Şoray ve Kadir İnanır’a ödül

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.