Bologna’dan şok karar: Scariolo’ya veda Banchi’ye merhaba

EuroLeague'de mücadele edecek İtalyan ekiplerinden Virtus Bologna deneyimli İspanyol koç Sergio Scariolo ile yollarını ayırdıklarını duyurdu.

Spor 16 Eylül 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Bologna'dan şok Scariolo kararı.

Basketbolda kulüp sezonu geri dönüyor. Dünya Kupası’nın da geçmesiyle beraber artık gözler yeni sezon hazırlık sürecine çevrildi. Takımlar kadro yapılanmalarını büyük oranda tamamlarken hazırlık turnuvaları da bir bir oynanmaya başladı. Bu iklimde şok edici haber İtalya’dan geldi. İtalyan basketbolunu son iki sezondur EuroLeague’de temsil eden Virtus Bologna, İspanyol koç Sergio Scariolo ile yolların ayrıldığını açıkladı. Takım, geçen sezon play-off resminin dışında kalmıştı. Ligde de şampiyonluğu Milano’ya kaptıran Virtus Bologna hayal kırıklığı yaşamıştı.

Fenerbahçe hükmen galibiyet istedi!Fenerbahçe hükmen galibiyet istedi!

Bu sezon kadrosuna Achille Polonara, Ognjen Dobric, Jaleen Smith, Bryant Dunston gibi oyuncları katan Bologna’da koçun bazı söylemleri yönetimle ters düşüyordu. Scariolo, bu kadroyu kendisinin kurmadığını kulüp tarafından kurulup kendisine verildiğini hem geçen sezonun sonundaki basın toplantısında belirtmiş hem de benzer imaları taşıyan bir açıklamayı 13 Eylül tarihinde yapmıştı. Bu gelişmelerin üzerine 62 yaşındaki deneyimli isimle yollar ayrıldı.

Scariolo Bologna ile 2022’de EuroCup şampiyonluğu yaşamış ve 2022-23 sezonunda takımın EuroLeague’de mücadele etmesini sağlamıştı. Koç, 2021 ve 2022’de İtalya Süper Kupası’nı kazanırken aynı zamanda da İspanya Milli Takım koçluğu görevini sürdürüyordu. Bologna ilk aşamada takımın başına Scariolo’nun ekibinden asistan koç Andre Diana’yı getirdi.

Hidayet Türkoğlu'nun takım arkadaşı yoga yaparken öldüHidayet Türkoğlu’nun takım arkadaşı yoga yaparken öldü

Banchi kararı

İtalyan ekibi bir sonraki koçu olarak kulüp kariyerinde en son Strasbourg’u çalıştırmış Luca Banchi’de karar kıldı. Banchi, Letonya Milli Takımı’yla Dünya Kupası’nda gösterdiği performansla göz doldurmuştu.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.