Fenerbahçe Kadıköy’deki korku tünelinden lider çıktı

Fenerbahçe, Kadıköy'de zor anlar yaşadığı, 1-0 geriye düştüğü maçta Antalyaspor'u 3-2 yenerek liderliğini sürdürdü. Bu sonuçla sarı lacivertliler İsmail Kartal yönetiminde çıktığı 10 maçın hepsini kazandı.

Spor 18 Eylül 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Kaptan Dzeko Fenerbahçe'nin hem sahadaki hem saha dışındaki lideri.

İsmail Kartal yönetiminde sezonun ilk 9 resmi maçını kazanarak milli araya giren Fenerbahçe, söz konusu serinin devamı için Kadıköy’de Antalyaspor’u ağırlayacaktı. Sezonun ilk 4 haftasını 3 beraberlik ve 1 mağlubiyetle kapatan Antalya ekibi ise şeytanın bacağını kırmak ve ilk galibiyetini almak için zorlu deplasmana geldi.

Fenerbahçe’de transfer sezonunun kapanmasıyla beraber soru işareti barındıran tek bölge olarak görünen 6 numara İsmail Yüksek’in kırmızı kart cezası ve Bartuğ Elmaz’ın sakatlığıyla birlikte Miha Zajc’a emanetti. Kanarya 3. dakikada yıldız sağ kanat Cengiz Ünder’i sakatlığa kurban verdi. Ünder, arka adalesini tutarak kenara geldi. Maçın ilk bölümünde oyunun hakimi Antalyaspor’du. Fenerbahçe’nin iç sahadaki Twente maçının ilk yarım saatinde olduğu gibi oyun kurmakta zorlandığı gözlemlendi. Antalya iyi maç başlangıcını 31. dakikadaki golle süsledi. Daha önce Serdar Aziz’in de çizgiden top çıkardığı etkili ataklar yapan konuk takım Adam Buksa ile öne geçti.

Fenerbahçe bu golün ardından oyun olarak biraz da olsa reaksiyon gösterdi. Organizasyon içinde olmasa da bireysel beceriyle atak geliştiren sarı-lacivertliler devre sonunda Ferdi’nin ortası, Szymanski’nin kafayla aşırması ve Edin Dzeko’nun şutuyla beraberliği yakaladı. İkinci yarıda oyuna etkili başlayan daha ziyade Fenerbahçe oldu. Bu etkinliğin karşılığı 56. dakikadaki İrfan Can Kahveci golüyle geldi.

Adam Buksa 64. dakikada yeniden sahne aldı ve takımı için dengeyi sağladı. Golün ardından baskıyı artırmaya çalışan Fenerbahçe, pek de iyi bir gün geçirmeyen Sebastian Szymanski’nin 80. dakikadaki şık golüyle yeniden öne geçmeyi başardı.

Sarı Kanarya sahadan 3-2 galip ayrıldı. Bu sonuçla Fenerbahçe üst üste 10. maçını kazanırken 2009-10 sezonundan bu yana ilk defa Süper Lig’e 4’te 4’le başladı. Edin Dzeko ise 2011-12 sezonundan beri ilk kez bir sezona ilk 4 lig maçının tamamında gol katkısı yaparak başladı. Dzeko, maçı 1 gol ve 1 asistle tamamlamıştı.

Dzeko takımı adına maça dengeyi getiren golü attı.

Maçın ardından açıklamalarda bulunan İsmail Kartal karşılaşmayı “Maça çok iyi başlayamadık. Hemen maçın başında Cengiz’in sakatlanmasının ardından eksikken pozisyonlar verdik ve oyuncularımız orada demoralize oldu. Sonra 1 gol yedik ve bu gole 45+1’de cevap verdik. Soyunma odasında oyuncularımızla konuştuk, ne yapmamız gerektiğini anlattık. Rakibin enerjisinin düşeceğini, bizim efektif kalarak daha iyi pozisyonlar üreteceğimizi söyledim. O doğrultuda ikinci yarı istediğimiz gibi oldu. Daha iyi oynadık ve pozisyonlara girdik. Oyunun kontrolü tamamen bizdeydi. Maçı kazanmasını bildik. Kazandığımız için oyuncularımızı tebrik ediyorum.” diye konuştu.

Maçın başındaki etkisiz oyunu değerlendiren Kartal “Futbolda her zaman her istediğiniz olacak diye bir şey yok. Maça bugün giremedik. Isınmadan oyuncumuz girene kadar orada rakibin 2-3 atağı oldu ve bu demoralize etti. Cengiz sakatlıktan çıktı” ifadelerini kullandı.

Erden Timur resti çekti: TFF ve UEFA bizi denetlesinErden Timur resti çekti: TFF ve UEFA bizi denetlesin

6 numara değerlendirmesi

Uzun süre konuşulan ancak yapılmayan 6 numara transferiyle alakalı konuşan Kartal “Birkaç zamandır 6 numara almak için başkanımız ve yöneticilerimiz çok uğraştı. Daha öncede söyledim ‘bize katkı verecek oyuncu almak istiyoruz’ dedim. Almak için oyuncu almak istemedik. Başkanımıza sezon başından beri yapmış oldukları transferlerden dolayı teşekkür ediyorum. 6 numara tabii almak gerekiyordu ama almak için almak doğru değil. Bizim B planımız var. Nasıl stoperde Jayden (Oosterwolde) oynattıysak 6 numarada oynayacak İsmail, Crepso ve Zajc var. Zaman içinde bunları herkes görecek. Bu açığımızı biz kapatacağız.” dedi.

Kartal, Halil Umut Meler’in hakemlik performansı hakkında “Biz oyuncularımız koruyarak onlardan en iyi verimi almaya çalışıyoruz. Milli takıma bu kadar oyuncu gönderen takım yok. Oyuncularımız fazla maç oynuyor ve sorumlulukları çok. Biz hala tam istediğimiz pozisyonda değiliz. Biraz daha zamana ihtiyacımız var.” sözlerini söyledi.

İsmail Kartal yönetiminde Fenerbahçe 10’da 10 yaptı.

Maçın kahramanlarından Edin Dzeko, golünün VAR incelemesi sonrası verilmesi hakkında “Golü henüz TV’den izlemedim ama gol verilince mutlu oluyorsunuz. Ofsayt verilince hayal kırıklığı oluyor ama VAR’dan sonra geçerlilik kazanınca mutlu oluyorsunuz. O gol, maç içinde bizim yönümüzü değiştirdi.” değerlendirmesini yaptı. Nuri Şahin’e övgüler dizen Dzeko “Antalyaspor zor bir rakip. Güçlü ve fizikli, teknik taktik anlamda iyi bir takım. Bu anlamda Nuri Şahin’in hakkını vermek gerekiyor. Bugün bizim için en önemlisi kazanmaktı. Artık önümüze bakmamız gerekiyor. Türkiye Ligi, İtalya Ligi’ne göre farklı. İtalya Ligi’nde daha taktiksel ve savunma oyunu oynanıyor. Bugün her iki takım da hücumu düşündü ve savunmayı bıraktı. Biz ileriyi düşünerek maç maç ilerlemeliyiz.” değerlendirmesinde bulundu.

Etkili bir oyun oynayan ancak maçı sarı kart görerek kapatan Rodrigo Becao ise “Hakemlerle alakalı konuşmak istemiyorum. Kart pozisyonunda önce bana yapılan bir faul vardı. Yaptığım hareket de kartlık değildi. Kart aldığım pozisyondan önce bana faul yapıldı, buna böyle bakmak lazım zaten.” değerlendirmesinde bulundu.

Adana'da Niang'ın gecesiAdana’da Niang’ın gecesi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.