Rico: Uyandığımda tek düşündüğüm futboldu

PSG'nin İspanyol kalecisi Sergio Rico, attan düşmüş ve aldığı darbeyle komaya girmişti. Geçtiğimiz günlerde haftalar süren yaşam mücadelesini kazanan ve tedavisine evinde devam etmek üzere taburcu edilen Rico, uyandığı anda düşündüklerini anlattı.

Spor 18 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Sergio Rico uyandığında hissettiklerini anlattı.

Geçtiğimiz mayıs ayı sonunda PSG’nin şampiyonluk kutlamalarının ardından ülkesine dönen ve kaleci Sergio Rico, attan düşmüş ve hayvanın attığı çiftenin boynuna gelmesi sonrası entübe edilerek tedavi altına alınmıştı. Rico haftalar süren tedavisi sonrası hayata tutunmayı başardı ve taburcu edildi. Deneyimli kalecinin tedavisi evinde sürüyor. Rico, açıklamalarda bulundu.

İspanyol kaleci, uyandığında tek düşündüğü şeyin futbol olduğunu belirttiği açıklamalarında “Doğrusunu söylemek gerekirse iyi hissediyorum. Tedavi sürecim iyi geçiyor, hala tam olarak iyileşmiş olmasam da beni eve göndermeye ve tedavimin burada devam etmesine karar verdiler. Burada ailemle, Alba ile ve arkadaşlarımla buna devam etmek güzel. Gün geçtikçe yavaş yavaş güçleniyorum, gelişiyorum ve daha iyi hissediyorum” dedi.

Sergio Rico hastaneden çıktıSergio Rico hastaneden çıktı

Rico sözlerine “Kazanın olduğunu anı ve daha sonrasında komadayken hastanedeki tedavimi hatırlamıyorum. İlk uyandığımda futbolu düşündüm. Hafızamla ilgili bir sorunum olmadı. Ailemi, eşim, arkadaşlarımı hatırlıyordum. Hastane odasında onca ekran ve kolunda serumla yatarken aklınıza gelen ilk şey bir daha futbol oynayıp oynayamayacağınız oluyor. Ben de doktora ilk bunu sordum. Benim hayatım futbolla şekillendi ve başka bir şey düşünmek imkansız. Tüm hayatımı adadığım tek şey bu. Bu yüzden tek düşündüğüm geri dönmekti. Doktorun bana bu özgürlüğü vermesini ve sezon bitmeden futbola dönmeye uygun hale gelmeyi umuyorum. Paris’e dönmeyi ve en kısa zamanda hastaneden çıkarak takım arkadaşlarımla buluşmayı umuyorum. Tedavimin son aşamasını eksiksiz tamamlamayı ve takıma dönerek en çok keyif aldığı şeyi futbol oynamayı istiyorum. Luis Campos’tan ve takımdan gelen destek mesajlarını gördüğümde çok heyecanlandım” diyerek devam etti.

Rico, 2019-20 sezonu başında Sevilla’dan PSG’ye transfer olmuştu ve eski takımı Sevilla ile Mallorca’da kiralık oynadığı dönemler haricinde Paris ekibinde forma giyiyordu.

Sergio Rico’dan iyi haberSergio Rico’dan iyi haber

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.