İlham verici bir hikaye: Hizmetlisi olduğu hastanenin doktoru olacak

Malatya'da İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde temizlik görevlisi olarak çalışan Melisa Metin, küçüklük hayali olan doktorluk mesleği için ilk adımını attı. Çalıştığı hastanenin tıp fakültesini kazanan Metin'in şimdiki hedefi ise derslerinde başarılı olup çalıştığı servise doktor olarak gelebilmek.

Gündem 19 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

Hayat mücadelesi insanı bazen alıp bir yere koyuyor ama o insan o kaldığı yerle yetinmek zorunda değil. İşte Melisa Metin’in müthiş öyküsü.

Malatya’da dar gelirli bir ailenin kızı Melisa. Tam da bu sebeple, daha lise yıllarında bir yandan okuluna giderken bir yandan aile bütçesine destek vermek için çalışmaya başlamış; şehirdeli İnönü Üniversitesi’nin içindeki Turgut Özal Tıp Merkezi’nde temizlik görevlisi olmuş.

Ama bu hayatın içine sığmadığını biliyormuş Melisa. Derslerine çok çalışmış, etrafından destek görmüş ve üniversite sınavında oldukça başarılı bir sonuç almış. Sıra gelmiş tercih yapmaya; ilk sıralara içinde temizlik görevlisi olarak çalıştığı tıp fakültesini yazmış.

Yerleştirmelerin açıklanmasından sonra mutluluğu daha da katlanan Melisa Metin, İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde okula başladı. Çalıştığı hastanede şimdi Tıp Fakültesi okuyacak olmanın sevincini yaşayan Metin, okulu bitirdikten sonra ise yine burada doktorluk görevi yapmak istediğini söyledi.

Doktorluğun küçüklük hayali olduğunu söyleyen Melisa Metin, sınava hazırlık sürecinde kendisinden desteğini esirgemeyen ailesi ve özellikle abisine minnettar olduğunu ifade etti.

Temizlik görevlisi olarak çalıştığı endokrin servisindeki tüm hocaların da kendisine bu süreçte destek olduğunu anlatan Metin, 6 Şubat’ta yaşanan depremden herkes gibi kendisinin de olumsuz etkilendiğini belirtti.

Depremden sonra evde çalışmak zorunda kaldı

İlk dönem dershaneye gittiğini ancak depremden sonra evde çalışmak zorunda kaldığını söyleyen Metin, yine çalıştığı hastanede gördüğü doktorlardan da ilham alarak sınava hazırlandığını kaydetti.

Turgut Özal Tıp Merkezi’nin iyi bir hastane olduğunu ve ileride mezun olduktan sonra burada çalışmayı istediğini de söyleyen Melisa Metin, “Hayallerim gerçek oldu. Hastane koridorlarında yürürken hep doktorlar gibi olmak istiyordum. Çok şükür Allah izin verirse ben de ileride doktor olacağım” şeklinde konuştu.

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Endokrinoloji ve Metabolizma Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Şahin’de Melisa’nın elde ettiği bu başarı hikayesinin ilham alınacak bir hikaye olduğunu söyleyerek, “Burada temizlik personeli olarak çalışırken aynı hastanede tıp fakültesi kazandı. Tabii maddi durumları nedeniyle hem okuyup hem de çalışmaya devam edecek. Melisa’nın bu başarısı ile iyi bir doktor olacağını düşünüyoruz. Kendisini çok seviyoruz, gururlandık” diye konuştu.

Elif hemşire, lenf kanserini yendiği hastanede şimdi hastalara umut oluyorElif hemşire, lenf kanserini yendiği hastanede şimdi hastalara umut oluyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.