Galatasaray’ın rakiplerinde kriz bitmiyor: Bayern’de De Ligt bilmecesi

Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray'ın da bulunduğu A Grubu'nda yer alan Bayern Münih'te süre bulmakta zorlanan Matthijs De Ligt teknik direktör Tuchel'le ilgili konuştu. Grupta yer alan diğer takım Manchester United'la beraber Münih ekibinde de kriz patlak verdi.

Spor 20 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Galatasaray'ın rakiplerinde kriz bitmiyor.

Hollandalı stoper Matthijs De Ligt bu sezona pek de beklediği gibi başlayamadı. Geçtiğimiz sezon takımın savunma hattının değişmez parçalarından birisiyken bu sezon sadece dört lig maçında kendisine 36 dakika süre bulabildi. De Ligt geçtiğimiz sezon 67 Milyon Euro karşılığında Juventus’tan Bayern Münih’e transfer olmuştu.

Ligde oynadıkları son maçta Bayer Leverkusen’le 2-2 beraber kalan Bavyera ekibinde maçtan sonra oyuncu değişiklikleri hakkında soru sorulduğunda De Ligt ‘’Bir fikrim yok. Bunu hocaya sormalısınız. Hoca benden ne isterse ben de onu yapıyorum.’’ açıklamalarını yaptı.

Geçtiğimiz sezon savunmada yeri tartışılmayan oyuncu bu sezon yerini eski Fenerbahçeli Kim Min-Jae’ye kaptırmış gibi görünüyor. Leverkusen maçında 85. dakikada oyuna giren Hollandalı savunma oyuncusu Thomas Tuchel’in savunma hiyerarşisinde Upamecano ve Kim Min-Jae’nin gerisinde olduğunu bir kez daha hatırlamış oldu. Münih yerel gazetesi TZ’nin yaptığı habere göre Tuchel, De Ligt’in oyun stilinin büyük bir hayranı değil. Alman teknik direktör, De Ligt’in oyun kurmada tempo eksikliği yaşadığını ve topu çok fazla paralel oynadığını düşünüyor.

Farioli’nin Nice’i PSG’yi yıktı, Almanya’da hafta gollü başladıFarioli’nin Nice’i PSG’yi yıktı, Almanya’da hafta gollü başladı

Kimmich sorunsalı

Bayern’deki tek sorun De Ligt değil. Bu akşam Şampiyonlar Ligi defterini sıkıntılarla boğuşan bir diğer dünya devi Manchester United’a karşı evinde açacak Bayern’de Joshua Kimmich sorunu da yaşanıyor. Deneyimli isim, geçtiğimiz hafta sonu Bayer Leverkusen’e karşı oynanan maçta 61. dakikada yerini genç Mazraoui’ye bırakmıştı. Kimmich kenara geldikten sonra eliyle ağzını kapatarak Tuchel’e bir şeyler demişti. Oyuncunun surat ifadesinden sitemli olduğu anlaşılabiliyordu. Bild’de yer alan habere göre Tuchel-Kimmich ikilisi yaz kampında da ters düşmüşlerdi. Tuchel’in oyuncuyu yavaş bulduğu ve daha dinamik bir altı numara istediği için Kimmich’i daha çok sekiz numara olarak düşündüğü belirtilmişti.

Antony hakkındaki suçlamalar 3'tü, 2'ye düştüAntony hakkındaki suçlamalar 3’tü, 2’ye düştü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.