Akşener, İzmir adayını ilan ederken CHP’li başkana yüklendi

Bir süredir Millet İttifakı’na dair rötarlı ‘ifşaatlar’la gündeme gelen İyi Parti lideri Akşener, dün İzmir Büyükşehir Belediyesi için başkan adaylarını açıklarken, İzmir’i ‘kötü kokudan ve sığınmacılardan’ kurtaracaklarını söyledi.

Siyaset 21 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

Son günlerde 2018’deki Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ve son Mayıs seçimlerine dair CHP’yi zora sokacak açıklamalarıyla gündeme gelen İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener dün İzmir’deki yerel seçim temalı konuşmasında CHP’ye cepheli tavrını artık CHP’ye muhalefete taşıdı.

1 hafta öne yerel seçimlere ittifaksız olarak girip ‘kendilerini tartacaklarını açıklayan Akşener, partisinin kurmaylarındna Ümit Özlale’yi başkan adayı ilan ettiği İzmir’de, CHP’ye sert sözlerle yüklendi. İktidarın sık sık dile getirdiği ‘körfez kokusu’ üzerinden CHP’yi eleştiren Akşener, kentin sığınmacılardan kurtulacağını söyledi.

81 ilde aday çıkarılacağı kesinleşti

İzmir’in elinde bulunduğu CHP’ye eleştirilerde bulunan Akşener, “İzmir’e çok iyi gelecek. İzmir’i kokudan kurtaracak. İzmir’i sığınmacıdan kurtaracak. Kimse faşistlikle suçlamasın ama İzmir’de sığınmacılara belediyeler üzerinden yardım ve herhangi bir indirim yapılmayacak. Dürüstlüğüne kefil olduğum, İzmir’e gerçekten çağ atlatacağına inandığım İzmir Büyükşehir Belediyesi başkan adayımız Ümit Özlale’dir” dedi.

Öte yandan İYİ Parti’nin GİK toplantısından çıkan karar da ittifak yapılmayacağı yönündeydi.

Toplantının ardından yapılan açıklamada “81 il ve tüm ilçelerde aday çıkarma kararı alındığı” duyuruldu.

 

Özgür Özel'den Akşener'e yanıt: CHP de şerbet içmediÖzgür Özel’den Akşener’e yanıt: CHP de şerbet içmedi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.