Bahçeli’den İYİ Parti’ye mani gibi ittifak çağrısı: Romantik ve kafiyeli

Daha önce MHP’den İYİ Parti’ye gidenler için ‘evine dön’ çağrısı yapan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bu kez doğrudan İYİ Parti’ye çağrı yaptı: Çağırdık dönmediniz yuvaya, yerel iktidarda komşu olalım ülke hayrına.

Siyaset 11 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı

Partilerin yerel seçim için çalışmalara başladığı şu günlerde ittifak transfer çalışmaları da hızlandı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, CNN Türk Gece Görüşü programında MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin İYİ Parti’ye yerel seçim mesajını iletti.

Özdemir, Bahçeli’nin mesajını şöyle aktardı:

Kamuoyu önünde yeni çağrı

“Başkanımız, 1 Ağustos 2019 tarihinde Twitter üzerinden bir mesaj yayınlamış ve geçmişte MHP’de yer alıp sonradan İYİ Parti bünyesine geçen isimlere bir çağrıda bulunmuştu. Yine Sayın Genel Başkanımız sizlere hürmetlerini sunarak İYİ Parti’ye yeni bir çağrısını iletiyor ve saygıdeğer kamuoyuyla paylaşıyorlar. ‘Çağırdık dönmediniz yuvaya, yerel iktidarda komşu olalım ülke hayrına.”

1 Ağustos’ta ‘dönün’ demişti

Devlet Bahçeli, 1 Ağustos’ta sosyal medyadan yaptığı çağrıda, şu ifadeleri kullanmıştı:

“3-4 Ağustos 2019 tarihinde İYİ Parti’nin 4.Olağanüstü Kurultayı yapılacaktır. Çağrım şudur: Fiziken orada, fikren aramızda bulunan dava arkadaşlarımın müştereken karar alıp Milliyetçi Hareket Partisi’ne dönüşün tarihi sorumluluğunu yerine getirmeleri halisane ve samimi beklentimdir.

Buluşma yerimiz zillet değil millettir. Kucaklaşma zamanı gelmiştir. İYİ Parti’nin Olağanüstü Kurultay’ında MHP’yle bütünleşme ve birleşme hamlesi Türkiye’nin gücüne güç katacak, yarım asırlık davamızı birlik ve dirlik içinde geleceğe taşıyacaktır. Çağrım birliğe, beraberliğe, barışmaya ve heyecanla tokalaşmayadır.”

İYİ Parti’den ilk tepkiler olumsuz

Bahçeli’nin açıklamasına İYİ Parti’den ilk tepkiler gelmeye başladı. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Tolga Akalın “Devlet Bey bir üçüncü yol çağrısı yapıyorsa, yani bir milliyetçiler ligi kurmak istiyorsa zaten biz oradayız. Buyursun gelsin” derken İYİ Parti Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz “Beyfendi kirada oturduğu evi satmaya kalkıyor” diye tweet attı.

Davutoğlu’ndan rötarlı itiraf: İYİ Parti’ye ‘CHP’siz ittifak’ teklif etmiştimDavutoğlu’ndan rötarlı itiraf: İYİ Parti’ye ‘CHP’siz ittifak’ teklif etmiştim

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.