Erdoğan’dan muhalefete ‘istifa’ eleştirisi

Gümüşhane'de konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kılıçdaroğlu için 'Sen bizimle beraber girdiğin bütün seçimleri kaybettin hala utanmadan burada duruyorsun. Bak Yunanistan'da Çipras seçimi kaybetti, bıraktı. Bu kadar bu konuda hassas sende bu yok' dedi

Siyaset 9 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı

Seçimlerin ardından değişim tartışmalarının yaşandığı muhalefet partileri, siyasetin sıcak gündemi olmaya devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Gümüşhane’deki toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, Millet İttifakı liderlerine yüklendi. “Seçimlerde sadece 7’li koalisyon masasını devirmediniz, Pensilvanya’dan Kandil’e tüm destekçilerini de sandığa gömdünüz. Bize olan güveninizi gösterdiniz. Hiçbir karanlık planın aramızdaki muhabbeti sarsamayacağını ispat ettiniz. Türkiye üzerine plan yapanların oyunlarını bozdunuz. Terör örgütlerine sırtını dayayanlara unutamayacakları bir ders verdiniz” sözleriyle seçim sürecinde muhalefete yönelttiği ‘terör’ suçlamalarını sürdüren Erdoğan,  “7’li koalisyondan 1 kişi bile istifa etmedi. Hiçbiri siyaseti bırakmadı. 1 tanesi açık yüreklilikle seçmenine hesap vermedi. Açıkça kaybettiler fakat hezimetlerini başarı gibi pazarlamaktan vazgeçmediler. Toplam oyları yüzde 1i bulmayan tabela partilerinin sevincini anlıyoruz. CHP’den 39 vekil kopardılar” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik olarak “Sen bizimle beraber girdiğin bütün seçimleri kaybettin hala utanmadan burada duruyorsun. Bak Yunanistan’da Çipras seçimi kaybetti, bıraktı. Bu kadar bu konuda hassas sende bu yok. CHP’nin seçmeninin verdiği oylara da bunlar kondular” diye konuştu.

Cumhur İttifakı’na Mayıs seçimlerinde yüksek oy çıkan Gümüşhane’de, Cumhurbaşkanı’nı büyük bir kalabalık karşıladı.

CHP’li vatandaşlara ‘sabır’ diledi

“CHP’li vatandaşlarımıza Allah sabır versin” diyen Cumhurbaşkanı, “Erdoğan, muhalefetin seçim öncesi saydığı vaatleri yerine getiriyor” eleştirilerine de yanıt verdi: “Adımlarımızı atarken muhalefetin ne dediğine bakmıyoruz. Kendi önceliklerimiz doğrultusunda hareket ediyoruz. Gündemimizde deprem bölgesinin yeniden ayağa kaldırılması var. Enflasyonu düşürmek hayat pahalılığını sonlandırmak var. Gündemimizde dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girmek var. Dün emekli maaşlarıyla ilgili düzenlemeyi Meclis takdirine sunduk. Çalışanlarımızı enflasyon karşısında koruma taahhüdünü bir kez daha gösterdik.”

‘2 seçim arasında dil değiştirmeyiz’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

“Özellikle turizm alanında tabii güzellikleri ve tarih hazinesiyle Gümüşhane ciddi bir potansiyele sahip. Bunların harekete geçirilmesi için şehrimizi yeni projelerle destekleyeceğiz. Bunları söylerken CHP genel başkanı gibi laf olsun diye söylemiyoruz. Onlar şu anda kendi aralarında birbirine girdiler. Bay bay Kemal’den bir şey olmaz. Biz meydanlarda verdiği sözü Ankara’ya dönünce unutanlardan değiliz. Biz 2 Seçim arasında ağız değiştirenler değiliz biz sözünün eri bir partiyiz. Biz sözünü senet olarak kabul eden bir ittifakız. Cumhur İttifakı olarak partilerimiz verdikleri sözün arkasında durdular. Neyi taahhüt etmişsek onu da yerine getirdik. 21 yılda 32 milyar lira tutarında kamu yatırımı yaptık”.

Ekrem İmamoğlu: Değişim olmazsa yerel seçimlerde her yeri kaybederizEkrem İmamoğlu: Değişim olmazsa yerel seçimlerde her yeri kaybederiz

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.