İttifakların daha çok sandalye için formül arayışları devam ediyor

Milletvekili aday listelerinin son teslim tarihine saatler kala ittifaklarda ortak liste arayışları devam ediyor. Cumhur İttifakı’nın MHP dışındaki ortakları 19 il üzerinde çalışıyor. Millet İttifakı’nda da daha çok sandalye kazandıracak formüller masada.

Siyaset 8 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

14 Mayıs seçimleri için milletvekili listelerinin YSK’ye son teslim tarihine bir gün kaldı. Bugün de ittifakların ve siyasi partilerin oy pusulasındaki yerleri için YSK’de kura çekilecek. İttifakların ortak liste arayışlarında son viraja girilirken Cumhur İttifakı’nın ortağı Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) tüm seçim bölgelerinde kendi adaylarını gösterdi ve aday listesini YSK’ye teslim etti.

Cumhur İttifakı 19 il üzerinde çalışıyor

Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) sunulan Cumhur İttifakı protokolünde, ittifak çatısı altında seçimlere girecek 4 partinin, AK Parti, MHP, YRP ve BBP’nin, “kendi parti amblemi ve listeleriyle” oy pusulasında yer alacağı belirtildi. HÜDA PAR ise “AK Parti listelerinden seçimlere gireceğini” duyurdu.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre; Cumhur İttifakı seçimlerde 5 milletvekilinden az milletvekili çıkaran ve CHP’nin de milletvekillerinin bulunduğu 19 ili riske atmak istemiyor. MHP’nin ortak listeye kapıyı kapatmasının ardından AK Parti’nin, Yeniden Refah Partisi ve Büyük Birlik Partisi ile görüşmelere devam ettiği belirtiliyor. Haberde, YRP ve BBP’nin bazı illerde kendi aday listeleri ile bazı illerde ise AK Parti listelerinden seçime gireceği ihtimalinden bahsediliyor. AK Parti’nin YRP, HÜDA PAR ve BBP’ye 3 milletvekili kontenjanı ayırdığı iddia ediliyor.

CHP ile Memleket Partisi arasındaki 'Teklif geldi-Gelmedi' tartışması bir komediye dönüşmek üzereCHP ile Memleket Partisi arasındaki ‘Teklif geldi-Gelmedi’ tartışması bir komediye dönüşmek üzere

Millet İttifakı’nda mesai son güne kadar sürecek

Millet İttifakı’nda da ortak liste arayışları devam ediyor. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile İYİ Parti’nin 10 ilde “fermuar liste”de uzlaştığı belirtilmişti. Buna göre yedi ilde CHP, üç ilde de İYİ Parti listelerinin desteklenmesi öngörülüyor. Bu illerin sayısının artabileceği de konuşuluyor.

Saadet Partisi(SP), Gelecek Partisi(GP) ve DEVA Parti’si de “ittifak içinde ittifak” formülünde uzlaşamamıştı. Ardından, Demokrat Parti (DP), GP, DEVA ve SP’nin seçime CHP listelerinden girme ihtimali gündeme geldi. Altılı Masa kurmaylarının daha çok sandalye kazandıracak seçenekler üzerinde çalışmaya devam ettiği belirtiliyor.

Ak Parti restini çekti, Cumhur İttifakı'nda ortak liste yokAk Parti restini çekti, Cumhur İttifakı’nda ortak liste yok

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.