Davutoğlu’ndan rötarlı itiraf: İYİ Parti’ye ‘CHP’siz ittifak’ teklif etmiştim

Millet İttifakı’na oy olarak çok katkı sunamadıkları halde CHP listelerinden Meclis’e 10 vekil sokan Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, seçimlerden önce İYİ Parti’ye “Sağ, CHP’ye oy vermez. Gelin birlikte olalım” dediğini itiraf etti.

Siyaset 1 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı

Mayıs seçimleri bitti ama Millet İttifakı bileşenlerinin itirafları bitmedi. Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın “Kılıçdaroğlu ile sadece ikimizin bildiği gizli bir protokol yapmıştık” itirafının ardından, bir ‘rötarlı’ açılama da Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davuoğlu’ndan geldi.

14 Mayıs seçimlerine CHP listelerinden girerek Meclis’te 10 vekille temsil hakkı kazanan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Medyascope’dan Ruşen Çakır’ın sorularını yanıtladı.

CHP son tercihiymiş

Seçimle ilgili çok konuşulacak açıklamalarda bulunan Gelecek lideri, CHP listelerinden seçime girme kararının son tercihi olduğunu söyledi.

İYİ Parti lideri Meral Akşener’e ‘ittifak’ teklifinde bulunduğunu da itiraf eden Davutoğlu şunları söyledi:

“En son tercihim seçime CHP listelerinden girmekti. Açık söylüyorum. Ondan önce her şeyi denedim. Üç partiye ‘gelin birlikte girelim’ dedim. İYİ Parti’ye teklif götürdüm, ‘Bu sağ seçmen CHP’ye oy vermez beraber olalım’ dedim. Bütün yolları denedim ben.”

Ahmet Davutoğlu, 10 milletvekili ile ölçülemeyecek bir fedakarlık yaptığını da ifade etti.

İşte Kılıçdaroğlu ile Davutoğlu arasındaki Özdağ diyaloğu: Önce doğru değil demişİşte Kılıçdaroğlu ile Davutoğlu arasındaki Özdağ diyaloğu: Önce doğru değil demiş

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.