İYİ Partili Dikbayır savunma verdi: İddiaların hepsini reddetti

Akşener ile kriz yaşayan İyi Parti Milletvekili Ümit Dikbayır, kendisi hakkında yaptığı soruşturma başvurusu kapsamında ihale verdi: Cinsel dokunulmazlık, en tabi insan hakları arasındadır. İhlal ettiğim iddiası yalandır.

Siyaset 1 Aralık 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

Mayıs seçimlerinden beri istifa fırtınasıyla çalkalanan İYİ Parti’de ‘hesap’ krizi derinleşiyor. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in ve yakınlarının hesaplarını incelettiği iddia edilen Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, kesin ihraç istemiyle partisinin disiplin kuruluna sevk edilmiş ve ardından televizyon programlarında partisinde akçeli işler döndüğüne dair iddiaları gündeme getirmişti.

İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır’ın partisinin kendisi hakkında açtığı soruşturma kapsamında yaptığı savunma dün ortaya çıktı. Savunmasında Genel Başkan Akşener’i de eleştiren Dikbayır, hakkındaki tüm iddialarla birlikte ısrarlı takip içeren taciz iddialarını da yalandı.

Instagram mesajları iddiasını reddetti

Akşener’in, “Eski çalışanlarımızdan Seda Karadeniz tarafından Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır’ın kendisine yönelik cinsel istismarı iddiası tarafıma ulaşmıştır. Konu hakkında bilgi sahibi olan kişilerin beyanları alınmış ve olayın gerçekliği hususunda ciddi kanaat oluşmuştur. Cinsel dokunulmazlık, en tabi insan hakları arasındadır” dediği sözlerine karşı çıkan Dikbayır, “Şahsımın Seda Karadeniz isimli kişiye Instagram üzerinden mesaj attığım şahsın beni reddettiği, bu durumu başka bir çalışana bildirdiği, o çalışanın da bir danışmana durumu aksettirdiği, kendisinden olaya ilişkin ekran görüntülerinin istendiğini ancak işinden olmaktan korktuğu için ekran görüntüsünü sildiği iddiasıdır. Bunun ardından bir hafta sonra işten çıkarıldığını belirten bir dilekçedir. Dilekçenin başında ‘İyi Partiden özel kalem müdürü Esma Bekar’ın kocası ile ilişki yaşadığım için işten çıkarıldığı’na yönelik sosyal medyada paylaşımlar yapıldığı için bu açıklamayı yapmak için dilekçe yazdığı belirtilmektedir” dedi.

‘Şahsiyetimi rencide ediyor’

“Cinsel dokunulmazlığı ihlal ettiğim gibi kabul edilemez bir iddia ileri süren sayın Genel Başkan’ın bu kanaate erişmesini sağlayan böylesi bir belgeden ibarettir” diyen Dikbayır, kendisine iftira atıldığını söylerken, mağdur olduğu belirtilen kadının “yıllarca sessiz kalmasını hayatın olağan akışına aykırı” buldu. Dikbayır, “Buradaki ifadelerin ne denli ciddi olduğu ya da ciddi kanaat oluşturur içerikte olduğu sorusu bir tarafa, üzerinden yıllar geçtikten sonra gerçekte iftira olan ve aslında iftira olduğu, örgütlü bir şekilde bu iftiranın atıldığı ayan beyan ortada olan hiçbir delile dayanmayan, tutarlılığı olmayan ifadelerle huzurunuzda bulunmak ve böyle bir mevzuya ilişkin olarak savunma yapmak bile şahsiyetimi rencide edici ve kabul edilemezdir” dedi.

Akşener, Dikbayır’a sert çıktı: Edep, ahlak, haya...Akşener, Dikbayır’a sert çıktı: Edep, ahlak, haya…

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.