İYİ Parti’de ‘geriye dönük muhasebe’ süreci başlıyor

İYİ Parti Basın Sözcüsü Kürşad Zorlu, partisinin yerel seçim hazırlıklarını anlattığı toplantıda, il il yapılacak teşkilat toplantılarında ‘geriye dönük muhasebe’ yapılacağının altını çizdi. Zorlu, yerel seçim çalışmaları için ‘yol haritası belli oldu’ dedi.

Siyaset 11 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı

Mayıs seçimlerinin ardından mağlubiyetin yükünü daha çok CHP’ye yükleyerek değişim tartışmalarından en az zararla çıkmaya çalışan İYİ Parti’de de yerel seçim çalışmaları başladı.

İYİ Parti Basın Sözcüsü Kürşad Zorlu, Türkiye’nin İsveç konusundaki haklı çekinceleri ve kaygılarını doğru bulduklarını, milli meselelerde Türkiye’nin kazanımlarının devam ettirilmesinin büyük önem taşıdığını düşündüklerini bildirdi.

İYİ Parti Basın Sözcüsü Kürşad Zorlu, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, kongrenin ardından Başkanlık Divanı Toplantısı’nın ikincisinde seçimlere yönelik analizler ve yaklaşan seçimdeki yol haritalarını ve ekonomi başta olmak üzere ülke gündemdeki meseleleri istişare ettiklerini belirtti.

70’e yakın ilde toplantılar düzenlenecek

İYİ Parti’nin yerel seçim hazırlıklarına ilişkin yol haritası sorulan Zorlu, şunları kaydetti:

“Genel Başkan’ımız bildiğiniz gibi İstanbul’dan Ankara’ya taşındı. Tüm teşkilatlarımıza yönelik çalışmaları genel merkezden çok daha büyük bir motivasyonla sürdüreceğiz. Teşkilat Başkanımız Sayın Buğra Kavuncu, yarından itibaren il gezilerine başlayacak, teşkilatlarımızı ziyaret edecek. Kahramanmaraş ve Hatay’dan başlayacak bu ziyaretlere. Amaç, seçimlere ilişkin bir değerlendirme geriye dönük bir muhasebenin yapılması. Tahminimize göre ağustos sonuna kadar bu il gezileri tamamlanacak. Yetmişe yakın ilin ziyaret edilmesi planlanıyor. Ağustos sonu itibarıyla genel başkanımızın başkanlığında bölge toplantıları gerçekleştirilecek. Yaklaşan yerel seçimlere büyük bir dinamizmle, heyecanla, geçmişteki eksikliklerden paylar çıkararak birlik beraberlik içerisinde hazırlanarak var gücümüzle yolumuza devam edeceğiz.”

İsveç konusunda hükümete destek

Türkiye’nin NATO’daki müttefiklik konumunun çok önemli olduğunu ifade eden Zorlu, ilkesel olarak NATO’nun genişlemesini olumlu bulan, buna destek veren bir siyasi parti olduklarını söyledi.

Bu konudaki çekincelerini belirtmek istediğini belirten Zorlu, şöyle devam etti:

“Ülkemizin ciddi bir süredir yaşadığı problem, dış siyasetin iç siyasete malzeme yapılması. Türkiye’nin İsveç konusunda haklı çekinceleri ve kaygıları var. Biz de bunları doğru buluyoruz. Bilhassa terörle mücadele çerçevesinde, bu milli meselelerde elbette ki Türkiye’nin kazanımlarının çok önemsiyoruz ve bunların devam ettirilmesinin çok büyük önem arz ettiğini düşünüyoruz. Fakat bu siyaset tarzından dolayı yüksek perdeden yanlış seviyelerde dar bir çerçevede sürdürülen tırnak içinde, pazarlık anlayışı maalesef beklentiyi de yükseltiyor ve Türkiye’nin gerek içeride, gerekse dışarıda atabileceği daha önemli olgun adımların da önüne geçiyor, set vurabiliyor.”

İYİ Parti ile CHP ittifak yapacak mı? Akşener 'Bize gelen teklif yok' diyormuşİYİ Parti ile CHP ittifak yapacak mı? Akşener ‘Bize gelen teklif yok’ diyormuş

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.