İYİ Parti’de kafalar karışık: Zorlu ‘kendi adayımız’ dedi, Akşener yumuşattı

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, yerel seçimde İstanbul ve Ankara’da kendi adaylarını çıkaracaklarını söyledi. Akşener ise Zorlu’nun bu sözlerini, “Bu, onun temkinli üslubudur” diye değerlendirdi ve “Aday isimleri üzerinde anlaşmalar, uzlaşmalar olabilir” dedi.

Siyaset 31 Ağustos 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

İYİ Parti Sözcüsü ve Medya İlişkileri Başkanı Kürşad Zorlu, 29 Ağustos’da yaptığı basın toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı, İstanbul ve Ankara’da aday çıkarılıp çıkarılmayacağına ilişkin soruyu yanıtladı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise, Fatih Altaylı’ya konuştu, “Kürşad Bey’in temkinli üslubu” derken, aday isimleri üzerinde uzlaşmalar olabileceğini söyledi.

Zorlu, basın toplantısındaki konuşmasında yerel seçimlerde işbirliklerinin nasıl olacağı sorusuna “Genel Başkanımızın konuşmasında ittifak yerine, milletimizin isteği hasıl olduğunda ve her yörenin yerel koşulları dikkate alınarak iş birliklerinin belli yerlerde olabileceğine yönelik bir ifadesi oldu. Bizim için önemli olan yerelde hizmetin nasıl gerçekleşeceği” diye konuştu.

İYİ Parti'den Ankara ve İstanbul sorusuna yanıt: Kendi adaylarımızı çıkaracağızİYİ Parti’den Ankara ve İstanbul sorusuna yanıt: Kendi adaylarımızı çıkaracağız

Gazetecilerin, yerel seçimlerde İstanbul’da Ekrem İmamoğlu ve Ankara’da Mansur Yavaş’ın aday gösterilmesi durumunda, karşılarına İYİ Parti’nin aday çıkarıp çıkarmayacağı sorusuna ise Zorlu, şu yanıtı verdi:

“2019 seçimlerinde, o göreli başarının ortaya çıkışında İYİ Parti’nin büyük bir çabası oldu. Bu fikri zaten Genel Başkanımız bazı kanallarda da söyledi. Orada bir iş birliği kurulması bizim teklifimizdi. Biz o zaman sorumluluktan, milletimizin talebinden kaçmadık ve bugünkü görüntü ortaya çıktı. Ancak şimdi ben anlıyorum, bazı siyasi partiler İstanbul ve Ankara’da bazı hedefleri olduğu için bu konuyu çok çok köpürtüyorlar. Gündeme getirilmesini, gündemde kalmasını istiyorlar ama biz çok net bir şey ortaya koyduk, biz şu anda kendi adaylarımızı çıkaracağız, bunun hazırlık ve çabası içerisindeyiz. Çok kısa bir sürede de bu hazırlıkları tamamladığımızda, milletimizle gerektiği zaman bilgisini paylaşacağız. Önümüzdeki günleri hep birlikte takip edelim.”

Akşener: ‘Aday isimleri üzerinde anlaşmalar olabilir’

Fatih Altaylı, Zorlu’nun İstanbul ve Ankara’da kendi adayımızı çıkaracağız sözlerini Akşener’e sorduğunu ve Akşener ile aralarında geçen konuşmayı, kendi sitesinde yer alan yazısında şöyle aktardı:

“ ‘Ankara ve İstanbul’da yerel seçimlere kendi adaylarınızla girecekmişsiniz, doğru mu?’ diye sordum.

‘Kürşad Bey’i (Prof. Kürşad Zorlu) tanırsınız. Bu, onun temkinli üslubudur. Tedbiren böyle bir şey söylemeyi uygun görmüştür’ dedi.

‘Yani?’ dedim.

‘Yerel seçimde ittifak zaten yok. Aday isimleri üzerinde anlaşmalar, uzlaşmalar olabilir. Şu an için de ortada üzerinde konuşulacak, uzlaşılacak isimler olmadığı için Kürşad Bey de bizim kendi adayımızı çıkaracağımızı söylemiştir. Prensip olarak uzlaşamadığımız her yerde adayımızı çıkarırız. Ortak adaylara kapalı değiliz ama bu her halükarda destekleriz anlamına da gelmez’ dedi.”

Öte yandan Cumhuriyet TV’ye konuşan İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale, “Büyükşehirler için iş birliğine kapıyı kapatmadık. İşbirliği yapmak isteyenler bizim kapımızı çalarlar” dedi.

Semih Yalçın'dan Akşener'e yanıt: Dağ fare değil, sinek doğurduSemih Yalçın’dan Akşener’e yanıt: Dağ fare değil, sinek doğurdu

İmamoğlu, açılış töreninde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İmamoğlu’ndan Akşener sorusuna ‘Her şey çok güzel oalcak’ yanıtı

Öte yandan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Haliç Tramvayı Açılış Töreni’ne katıldı.

İmamoğlu’na Akşener’in “Ben İmamoğlu ve Yavaş’ın, Türk Milleti’nin çağrısına yanıt vereceğini sandım. Onlara ateşten gömleği giydirmeyi beceremedim” sözleri hatırlatıldı.

İmamoğlu, bu hatırlatmanın üzerine “Her şey çok güzel olacak” yanıtını verdi. Meral Akşener ile görüşme yapıp yapmadığına ise İmamoğlu, “Biz her zaman görüşüyoruz” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.