Akşener sustukça Dikbayır dikleniyor

Akşener ve ailesinin hesaplarını incelettiği iddiasıyla ihracı istenmişti. Ümit Dikbayır sosyal medya hesabından yayınladığı videoda yargıya başvurduğunu söyledi, "Akşener'in aklını ve vicdanını zehirleme çalıştılar" dedi.

Siyaset 22 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Kesin ihraç istemiyle disipline sevk edilen Dikbayır, İYİ Parti'de genel başkan yardımcılığı yapmıştı.

İyi Parti’de sular durulmuyor. Genel Başkan Meral Akşener’in ve eşi ile oğlunun banka hesaplarını incelettiği öne sürülen Ümit Dikbayır, partisinden istifa etmekten vaz geçti, bu arada kesin ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edildi.

Parti disiplin kuruluna dilekçe vererek gerçeklerin ortaya çıkarılmasını istediğini söyleyen İYİ Partili Ümit Dikbayır 5 dakika 16 saniyelik bir video yayınlayarak “sessiz kalmam mümkün değil” dedi.

İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dibayır İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve ailesi ile özel sekreterinin banka hesaplarının inceletilmesinden sorumlu tutuluyordu. Parti sözcüsü Kürşat Zorlu Dikbayır’ın kesin ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edildiğini açıklamıştı.

Ümit Dikbayır krizinde yeni perde. Video çekerek duyurdu: Konuyu yargıya taşıyorum.

“Gerçekler ortaya çıkarılsın”

Dikbayır ısrarla olan bitenin dedikodudan ibaret olduğunu söyleyerek “gerçeklerin açığa çıkarılmasını ” istediğini söylemiş, parti disiplin kuruluna dilekçe vermişti. Dikbayır “Genel Başkandan beklentim, beni nasıl kamuoyu önüne attılarsa şimdi de kamuoyu önüne çıkıp ‘Beni yanıltmışlar’ deyip açıklama yapmalı. Kendisini kim yanılttıysa, bu iftiraları kim önüne getirdiyse gereğini yapmalı” diye konuşmuştu.

“Gündem dedikodularla meşgul edilmektedir”

Sakarya Milletvekili Dikbayır kesin ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevkinin ardından sosyal medya hesabından video yayınlayarak “dedikodu” iddialarını sürdürdü, “Milletimiz siyaseten sorunlarına çözüm beklerken, maalesef gündem bazı iddia ve dedikodularla meşgul edilmektedir” dedi.

Partisinin demokrasi tarihinin en ceberrut döneminde kurulduğunu söyleyen Dikbayır, Akşener’e serzenişte bulunarak “İnanıyordum ki sayın genel başkan Meral Akşener partiye verilen hiçbir emeği iftira, hırsızlık ve para ilişkileriyle aynı cümle içinde kullanmayacak. Ama olmadı… Çirkin ve eğri işlerin önüne geçmek yerine kazanın altına odun atıldı” dedi.

“İYİ Parti’nin üzerine gölge düşürüldü, susmam mümkün değil”

Ümit Dikbayır partisinin elini rahatlatmak ve soluk aldırmak üzere hakkındaki iddiaların araştırılması için dilekçe verdiğini hatırlatarak “Ancak üzülerek tecrübe ettim ki, kutsal emanet gördüğüm emekleri korumaktaki hassasiyetim partimizin kurullarında karşılık bulmadı. Gelinen noktada Türkiye’ye ve Türk milletine güneşi vadeden İyi Parti’nin üzerine gölge düşürülmesi karşısında susmam mümkün değildir” dedi.

“Nitekim benim sayın genel başkan ve yakınlarının banka hesaplarını incelettiğim yalanlarıyla başlayan dedikodular disiplin kuruluna sevkimde gerekçe gösterilen taciz iftirasının atıldığı ahlaksız bir girdaba karşı sürüklenmiştir” diyen Dikbayır videonun devamında da parti içindeki bir grubun iyi ve cesur insanları kirletmeye çalıştığını, verdiği mücadelenin ailesi ve partilileri adına olduğunu söyledi.

“Genel Başkanın fikrini ve vicdanını zehirlemeye çalıştılar”

“Bu hareket tüm emektarlarımıza patronluk taslayan kendine özel üç beş kendini bilmezin yalanlarıyla genel başkanın fikrini ve vicdanını zehirlemeye kalkacağı sahipsiz bir hareket değildir. Bu hareket partimizi şahsi malı zanneden, tüm unsurlarını idare edebileceğini zanneden kendini bilmez bir güruhun elinde oyuncak olabilecek bir hareket de değildir” diyerek konuyu artık adaletin ve hukukun gündemine taşıdığını söyleyen Ümit Dikbayır “Bu noktadan sonra bütün vebal de suskunluğun ebedi zarafetini görmezden gelenlerin boynundadır” diyerek sözlerini tamamladı.

İYİ Parti karışık: Dikbayır çekilmiyor, vuruşuyor; üzerine tecavüz iddialarıİYİ Parti karışık: Dikbayır çekilmiyor, vuruşuyor; üzerine tecavüz iddiaları

İYİ Partili Dikbayır'dan partisine dilekçe: 'Akşener'in mal varlığını incelettiğim' iddiası araştırılsınİYİ Partili Dikbayır’dan partisine dilekçe: ‘Akşener’in mal varlığını incelettiğim’ iddiası araştırılsın

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.