Haluk Bilginer-Zuhal Olcay oyununa büyük ilgi: İnternet sitesi çöktü, bilet için kuyruklar oluştu

Tiyatro sezonunun heyecanla beklenen, Haluk Bilginer ve Zuhal Olcay'ı 20 yıl sonra aynı sahnede buluşturan 'Kel Diva'nın biletleri dün satışa çıktı. Oyunun biletlerine öylesine yoğun bir ilgi vardı ki gişe önünde kuyruk oluştu, tiyatronun internet sitesi çöktü, biletler birkaç saat içinde tükendi.

Kültür Sanat 21 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
'Kel Diva' 22-23 Ekim ve 8 Kasım tarihlerinde Oyun Atölyesi'nde sahnelendi. Bilet için böyle kuyruk oluştu.

Geçen yıl Aralık ayında tiyatro gündemine bir bomba düşmüştü: Tiyatronun iki efsane oyuncusu Haluk Bilginer ve Zuhal Olcay 20 yıl sonra aynı sahnede buluşacaktı. Üstelik absürt tiyatro denilince akla gelen ilk isimlerden Eugène Ionesco imzalı ‘Kel Diva’ adlı oyunla.

Ionesco’nun 1950’de kaleme aldığı oyunun, Olcay ve Bilginer’in 1999 yılında birlikte kurduğu, çift ayrıldıktan sonra Bilginer’in ilgilendiği Oyun Atölyesi tarafından Ekim ayında sahneleneceği de duyuruldu. Muharrem Özcan’ın yönettiği, kadrosunda Yiğit Özşener, Özlem Zeynep Dinsel, Gözde Kırgız ve Kıvanç Kılınç’ın da yer aldığı oyun ilk duyurudan itibaren heyecan yarattı. Tiyatroseverler oyun tarihini ve biletlerin ne zaman satışa çıkacağını o kadar çok merak etti ve arayıp sordu ki Oyun Atölyesi Instagram hesabında ”Kel Diva’nın bilet satışları henüz başlamamıştır. Başlayınca duyuru yapacağız” açıklaması yapmak zorunda kaldı.

23 Ağustos’ta ise kavuşmanın yakın olduğunu hissettiren bir başka paylaşım geldi Oyun Atölyesi’nden. ‘Kel Diva’nın provaları başladı, Oyun Atölyesi sosyal medya hesabında provalardan kareler paylaştı. 19 Eylül’de ise beklenen haber geldi. Oyunun 22-23 Ekim ve 8 Kasım’da sahneleneceği duyuruldu, bilet satışları için 20 Eylül saat 12.00 işaret edildi.

‘Kel Diva’ya bilet almak isteyenler Kadıköy’deki Oyun Atölyesi önünde kuyruk oluşturdu. Fotoğraf: Uğur Kanbay

İnternet sitesi çöktü, kuyruklar oluştu, telefonlar cevapsız

Ve beklenen gün geldi… Bugün bilet satışları başladıktan sonra ulaştığımız Oyun Atölyesi yetkilileri internet sitesinin çöktüğünü, gişeden bilet almak isteyenlerin Oyun Atölyesi’nin önünde kuyruk oluşturduğunu aktardı. 12.00’de aramaya başladığımız Oyun Atölyesi gişesine gün boyunca ulaşamadık. Öğlen saatlerinde de Oyun Atölyesi’nden başka bir açıklama daha geldi, izleyicilerin ilgisine teşekkür edildi yeni tarihler açıklandı.

Bir İngiliz gecesine davet

1992’de evlenen 2004’te evliliklerini noktalayan çift, en son 2003’te ‘Dolu Düşün Boş Konuş’ oyununda aynı sahneyi paylaşmıştı. Ionesco’nun kült oyunu izleyicileri, bir İngiliz burjuva ailesinin, İngiliz koltuklarla döşenmiş oturma odasına davet ederek bir İngiliz akşamına götürecek. ‘Kel Diva’ geleneksel tiyatronun hiçbir unsurunu barındırmayan tiyatronun ilk örneği olmasıyla dikkat çekiyor. Oyun, Bay ve Bayan Smith’in, Martin çiftini ziyarete davet ettiği, onlara Smith’lerin hizmetçisi Mary ve aynı zamanda Mary’nin sevgilisi olan yerel itfaiye şefinin katıldığı ve zaman ilerledikçe sohbetin her şeyi değiştirdiği bir geceyi anlatıyor.

Tiyatro festivallerine özel seçki: Hangi oyunlara gitmeli?Tiyatro festivallerine özel seçki: Hangi oyunlara gitmeli?

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.