Rafael Nadal: Tarihin en iyisi Novak Djokovic

İspanyol tenis yıldızı Rafael Nadal, son olarak Amerika Açık'ı kazanarak kariyerinin 24. grand slam zaferine imza atan Sırp meslektaşı Novak Djokovic'le alakalı övgü dolu sözler söyledi.

Spor 21 Eylül 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Nadal'dan ezeli rakibine büyük övgü.

Rafael Nadal tenis tarihinin gördüğü en büyük sporculardan biri. Kariyerinde 22 grand slam zaferi bulunan Fransa Açık’taki 14 zaferiyle Toprak Ağası olarak anılan Rafa, ezeli rakibi Novak Djokovic hakkında övgü dolu sözler söyledi. Sırp raket son olarak Amerika Açık finalinde Daniil Medvedev’i mağlup etti ve 24. grand slam zaferine uzandı. Dünya 1 numarası unvanını elinde bulunduran Nole, birçok tenis otoritesi tarafından tarihin en iyisi olarak adlandırılmaya başlandı.

Söz konusu nitelendirmeyi yapan isimlerden biri de İspanyol Rafa Nadal oldu. Kariyeri boyunca Novak’la rekabet içinde olan ve tarihin en iyisi tartışmalarında İsviçreli Roger Federer’le beraber büyük üçlüden biri olarak anılan Nadal “Djokovic sayı ve şampiyonluk açısından tarihin en iyisi. Benden daha iyi rakamlara sahip ve tarihin en iyisi, bunda tartışılacak bir şey yok. Bunu gizlemeye çalışacak bir egom yok, bu gerçek” sözlerini sarf etti ve ezeli rakibini onore etti.

Milli tenisçilerden Tayvan ve Belçika'da şampiyonluk!Milli tenisçilerden Tayvan ve Belçika’da şampiyonluk!

Bu sezonun başından bu yana sakatlıkları nedeniyle kortlardan uzak kalan Nadal, gelen son haberlere göre gelecek sezonun ilk grand slam turnuvası Avustralya Açık’la beraber kortlara dönmeyi umuyor. İspanyol yaşadığı sakatlıklarla alakalı “Her zaman olduğu gibi herkes olaya istediği yerden bakabilir. Çok fazla sakatlandığımı söyleyebilirler. Benim için şanssızlık ya da vücudumun bu şekilde olması şanssızlık.” dedi.

Nadal, kariyerinin sonuna yaklaşırken, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları’nı da atlamıyor. Deneyimli isim bu konudaki hedefi hakkında “Olimpik kariyerimi çiftlerde Carlos Alcaraz ile oynayarak tamamlamak isterim, bu benim için iyi bir motivasyon olurdu” dedi. İspanyol tenisinin yetiştirdiği son süper yıldız Carlos Alcaraz, ikinci Nadal olarak gösteriliyor ve Djokovic’le beraber Nadal’ın sporu bırakması ardından tenis kortlarının yeni Sefiri olması bekleniyor.

Bir süper şampiyonun hikayesi: Novak Djokovic...Bir süper şampiyonun hikayesi: Novak Djokovic…

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.