33. Akbank Caz Festivali Mercan Dede’nin performansıyla başladı

33. Akbank Caz Festivali, Mercan Dede'nin performansıyla başladı. Müze Gazhane'de dün akşam gerçekleşen açılış konserinde Mercan Dede performansını Japonya galibiyetiyle Paris'te düzenlenecek olimpiyatlara katılmayı garantileyen Filenin Sultanları'na ithaf etti.

Kültür Sanat 24 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

Türkiye’nin en köklü festivallerinden biri olan Akbank Caz Festivali dün akşam gerçekleşen açılış konseriyle başladı. 33 yıldır şehrin müzik hayatına büyük katkı sunan festivalin Müze Gazhane’deki açılışında dün akşam Mercan Dede sahnedeydi. Müze Gazhene’yi dolduran yüzlerce müziksever sahneye çıktığı ilk andan itibaren Mercan Dede’nin performansına büyük ilgi gösterdi. Müzisyen, performansını Japonya karşısında kazandığı galibiyetle Paris’teki Olimpiyatlara katılmayı garantileyen Filenin Sultanları’na ithaf etti.

Akbank Caz Festivali’nde türler arası geçiş

Yaz aylarında Sabahat Akkiraz ile aynı sahneyi paylaştığı performansıyla hafızalara kazınan Mercan Dede, dün akşamki konserinde büyük alkış topladı. Konserde müzisyene, Secret Tribe orkestrası da eşlik etti. Ney, keman ve davulla zenginleşen performansında Mercan Dede, Doğu’nun geleneksel ezgilerini elektronik müzikle harmanladığı tarzını sahneye yansıttı. 33. Akbank Caz Festivali kapsamında ücretsiz gerçekleşen konserler serisinin de ilki olma özelliği taşıyan konser, bir buçuk saati aşkın bir süre devam etti.

Sıcak günleri yavaş yavaş geride bırakmaya hazırlandığımız bu mevsim geçişi döneminde gerçekleşen konserin kitlesi de müzik açısından olumlu bir görüntü çiziyordu. Müze Gazhane’nin açıkhava konser alanında gerçekleşen performansı müzikseverlerin bazıları yanlarında getirdikleri piknik sandalyeleriyle bazıları da ayakta izledi. Konser alanında çok sayıda çocuğun da bulunması hem 33. Akbank Caz Festivali hem de genel manada konser kültürünün gelecek kuşaklara aktarılması açısından sevindiriciydi.

Dün akşam gerçekleşen konserle kapılarını müzikseverlere açan 33. Akbank Caz Festivali’nin rüzgarı bu akşam da Sakıp Sabancı Müzesi’nde esecek. Nağme Yarkın ve Baturay Yarkın’dan oluşan Yarkın Duo, Boğaz kıyısında yakın zamanda yayınlayacakları albümlerinden de parçaları seslendirecek.

Türkiye, UNESCO listesindeki 21 eserle dünyada 14. sıraya yükseldiTürkiye, UNESCO listesindeki 21 eserle dünyada 14. sıraya yükseldi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.