Konser Kurdu elektronik ritimleri takip ediyor

Eyyam-ı bahur sıcaklarının hüküm süreceği bu hafta sonu Konser Kurdu olarak size efil efil esen bir organizasyon önermek isteriz. Sarıyer'deki Life Park'ta cumartesi ve pazar gerçekleşecek Soundscape Festivali ile elektronik müziğin kalbi ormanın içinde atacak.

Kültür Sanat 4 Ağustos 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Soundscape Festivali'nin ikinci gününde önce Mercan Dede (sağda) ardından da Mısır kökenli müzisyen Ash (solda) sahne alacak.

Eyyam-ı bahur sıcakları İstanbul’a gelmişken serinletmese de rahatlatacak müzik etkinliklerine ihtiyaç duyduğumuz aşikâr. Bu hafta sonu İstanbul, bu açıdan oldukça iddialı bir festivale ev sahipliği yapacak. Sarıyer’de dört bir yanı ağaçlarla çevrili Life Park’ta gerçekleşecek Soundscape Festivali, elektronik müziğin farklı dallarından yerli-yabancı önemli isimleri bir araya getirecek. Generic Music organizasyonuyla cumartesi ve pazar günlerine yayılan bu iki günlük festivalde kombine biletlerin çoktan tükenmiş olduğunu baştan söyleyelim. Bunun nedeni elbette birazdan sayacağım zengin kadro. O halde hazırsanız başlayalım.

Soundscape Festivali’nin ilk günü olan cumartesi, saat 14.00 itibarıyla performans serisi başlıyor. Aytek Dorken’in performansıyla başlayan performans serisinin ikinci ismi ise 15.30’da sahneye çıkacak olan Emirhan. Bir saatlik performansın ardından bu kez 17.00’de sahnede dünya çapında önemli işlere imza atan FKJ olacak. French Kiwi Juice ya da kimlikte yazan adıyla Vincent Fenton, Fransa’nın tarihi Tours kentinden çoklu enstrümentalist hünerlerini yaymaya başladı başlayalı Türkiye’de de epey ilgi görüyor. 33 yaşındaki müzisyene Konser Kurdu olarka biz de kayıtsız kalmıyoruz.

Festival katılımcıları FKJ sonra Deer Jade ile günbatımını meledik altyapılarla karşılama fırsatı bulacak. Red Axes ve hemen ardından da saat 23.00’te Fred Lenix, ilk gecenin kapanışını yapacak. Konser Kurdu böyle bir kapanış sonrası bungalov ya da hamağına gidip uyumak istiyor lâkin ne yazık ki böyle bir imkân yok. Gece 01.00 sularında herkes uslu bir şekilde evlerine dağılıp ertesi günün programı için enerji toplamalı. Zira ikinci gün heyecan verici isimlerle dolu.

Pazar gününün saat 14.00’daki açılışını elektronik dans üstadı Menachem 26 gerçekleştirecek. Orta Doğu ritimlerini iliklerinize kadar hissedebileceğiniz setleriyle dikkat çeken Menachem 26’nın ardından sahne bu toprakların en özel müzisyenlerinden biri olan Mercan Dede’nin olacak. Bu toprakların müziğin evrensellikle buluşturan üstüne de bir felsefe inşa eden Mercan Dede, elbette Konser Kurdu’nun performansını merakla beklediği bir isim. Bu arada küçük bir hatırlatma yapalım; Mercan Dede pazar günkü bu performansından bir gün önce de Sabahat Akkiraz ile Maximum Uniq Açık Hava’da yine çok özel bir buluşmaya imza atacak. Eh ne diyelim; enerjisine sağlık.

Konser Kurdu ısrarla tavsiye ediyor

Mercan Dede’nin performansının hemen ardından bu kez sahnede Mısır’ın son yıllarda çıkardığı en büyük yeteneklerden biri olacak. Ümmü Gülsüm’ün topraklarının yetiştirdiği en donanımlı yeni nesil sanatçılarından Ash, nam-ı diğer Ashraf Moawad, dünyaya gözlerini açtığı Kahire’den sonra yaşamınının önemli bir bölümünü Paris’te sürdürdü. Çok küçük yaşlardan itibaren müzikle iç içe bir hayat süren Ash, multi-enstrumentalist yönüyle büyük ilgi ve beğeni topladı. Dj setiyle yetinmeyen Ash, ustalık seviyesinde gitar performansının yanı sıra piyano ve saksofonuyla da dinleyicilerini büyülemeyi başarıyor. Türkiye’nin başta İstanbul olmak üzere farklı kentlerinde performans sergileyen Ash, Konser Kurdu’nun bu festivalde günümüz tabiriyle en çok yükseldiği isim. Bodrum ve Marmaris gibi tatil merkezlerinin vazgeçilmezlerinden olan, buralarda da sık sık hünerlerini sergileyen Ash, Spotify verilerine göre doğduğu kent olan Kahire’den sonra en çok İstanbul ve İzmir’de dinleniyor. Türkiye’de çok sevilen 26 yaşındaki müzisyenin performansı kuşkusuz Soundscape’in de en özel anlarından biri olacaktır.

Ash’in performansı sonrası Soundscape Festivali’nin bir diğer konuğu ise 19.30 itibarıyla Juan Hansen. Festivalin çok uzaklardan, ta Buenos Aires’ten misafiri olan Juan Hansen, günbatımında festival katılımcıların ritmini artırmayı vaat ediyor. Akşamın ilerleyen saatlerinde ise önce Moullinex & GPU Panic performansını dinleyecek olan müzikseverlerin karşısına kapanışta da Deniz Kabu çıkacak. Bu performansın ardından yine gece 01.00 sularında Konser Kurdu alandan ayrılıp, bir taksiciye rota beğendirme mücadelesi verecek.

Mucizenin ta kendisi: Kornonun kolsuz ustası Felix KlieserMucizenin ta kendisi: Kornonun kolsuz ustası Felix Klieser

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.