Mercan Dede ve Sabahat Akkiraz aynı sahnede

Mercan Dede ve Sabahat Akkiraz yıllar sonra yeniden aynı sahnede buluşuyor. 5 Ağustos'ta gerçekleşecek olan bu özel buluşmanın mekânı ise Maximum Uniq Açıkhava.

Kültür Sanat 19 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Mercan Dede ve Sabahat Akkiraz yıllar sonra aynı sahnede.

Mercan Dede ve Sabahat Akkiraz, yıllar sonra aynı sahnede. Dünyaca ünlü müzisyen, besteci, yapımcı ile Türk Halk Müziği’nin değerli sanatçısı Sabahat Akkiraz, BKM Yaz Etkinlikleri kapsamında Maxiumum Uniq Açıkhava’da. 5 Ağustos’ta gerçekleşecek olan bu özel buluşmada müziğin evrensel gücü vurgulanacak.

Mercan Dede, topluluğuyla birlikte ağırlıklı olarak akustik performanslar sergilediği projesinde Doğu’nun sufi müziğini Batı’nın çağdaş formlarıyla buluşturuyor. Bu özel topluluk, Sabahat Akkiraz ile Doğu’dan Batı’ya uzanan müzikal bir yolculuk için izleyicilerin karşısında olacak.

Mercan Dede, Ludovico Einaudi ile çalışmıştı

Dünyaca ünlü birçok isimle ürettiği porjelerle de tanınan Mercan Dede, son olarak geçen yıl Ludovico Einaudi ile bir albüme imza atmıştı. İtalyan piyanistin çok sevilen 12 bestesini yeniden yorumlandığı ‘Reimagined’ projesi, büyük beğeni topladı ve plak formatında da yayınlandı. Albümde ‘Fly’, ‘Time Lapse’, ‘Nuvole Bianche’, ‘Divenire’, Nightbook’, ‘Uno’ ve ‘Twice’ gibi parçalar yer alıyor.

Bu özel konserin diğer önemli ismi olan Sabahat Akkiraz da halk müziğinin önde gelen sanatçılarından biri. Akkiraz, müzik yolculuğunda ustalarım dediği Musa Eroğlu, Arif Sağ, Aşık Daimi, Davut Sulari ve Muhlis Akarsu gibi isimlerle çalışmış ve albümlerinde çoğunlukla kendi derlediği türküleri, deyişleri ve uzun havaları seslendirmiştir. Seslendirdiği derlemeleri dışında yüzlerce derlenmiş eseri de arşivinde bulunmaktadır.

5 ağustos’ta Maximum Uniq Açıkhava’daki Mercan Dede Ensemble ve Sabahat Akkiraz konserinin biletleri passo.com.tr‘de satışta.

Müzik Rotası Özkan Uğur'un izindeMüzik Rotası Özkan Uğur’un izinde

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.