Mercan Dede’nin 30 yıllık çalışmaları Casa Botter’de

Casa Botter Mercan Dede’nin 30 yıllık görsel sanat çalışmalarının bir seçkisinden oluşan 'Sen Potansiyellerle Doğdun' sergisine ev sahipliği yapıyor. Küratörlüğünü Nurhak Kaya’nın üstlendiği sergi 4 Şubat 2024'e kadar devam edecek.

Kültür Sanat 9 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

Müzisyen kimliğiyle tanınan Mercan Dede görsel çalışmalarıyla Casa Botter’de. İstanbul’un kalbi İstiklal Caddesi’ndeki Casa Botter’de küratörlüğünü Nurhak Kaya’nın üstlendiği sergi 4 Ocak – 4 Şubat 2024’te sanatseverlerle buluşuyor. Neyzen, besteci, yapımcı ve DJ Mercan Dede’nin kişisel sergisi insanın içinde ukde kalan anların peşine düşüyor.

Evrende her şeyin, bilhassa insanın bir varoluş sebebi ve sayısız potansiyeli olduğunu izleyiciye hatırlatmayı amaçlayan Mercan Dede’nin ‘Sen Potansiyellerle Doğdun’ sergisi ücretsiz ziyaret edilebilecek. Özgün adı Maison Botter (Casa Botter) olan tarihi binada ziyaretçilerini ağırlayan sergi sanatçının 30 yıllık görsel sanat çalışmalarının bir yansıması olarak değerlendiriliyor.

D’Aronco imzası taşıyor

İstanbul’da art nouveau akımının en önemli örneklerinden biri olarak kabul edilen Casa Botter İtalyan Mimar Raimond D’Aronco imzası taşıyor. 1881 yılında Venedik Akademisi’ni bitiren İtalyan mimar D’Aronco’nun 1893’te II. Abdülhamit’in Dersaadet Ziraat ve Sanayi Sergi-i Umumisi’nin tasarımı için davet etmesi üzerine İstanbul’a gelmişti. D’Aronco’nun Fransız-Belçika etkileriyle Viyana Okulu’nu sentezlediği Botter Apartmanı’nın cephesi de bu akımın genel özelliklerini yansıtıyor.

Müzik Radarı'nda bu hafta: 2024'te 50. yılını kutlayan albümlerMüzik Radarı’nda bu hafta: 2024’te 50. yılını kutlayan albümler

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.