Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi Canan Atlığ’a emanet

İstiklal Caddesi'ndeki binasında açılmak için gün sayan Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi'nin müdürü açıklandı. Sanat tarihçi Ayşe Canan Atlığ, 29 Ekim'de kapılarını açacak olan müzenin müdürü olarak atandı.

Kültür Sanat 24 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi 29 Ekim’de kapılarını açıyor. Uzun yıllardan bu yana kurumun koleksiyonuna dahil olan resim ve heykellerin sergileneceği müze, yıllarca bankanın Beyoğlu şubesi olarak hizmet veren binasında açılıyor. İstanbul’un kültür-sanat yaşamına katkı sunması beklenen müzenin müdürü de belli oldu. Sanat tarihçi Ayşe Canan Atlığ müzenin müdürü olarak atandı.

Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi Müdürü Ayşe Canan Atlığ, Michigan Üniversitesi’nde Sanat Tarihi ve Yakın Doğu Bilimleri bölümlerinde eğitimini tamamladı. Ardından İstanbul Teknik Üniversitesi’nde Sanat Tarihi yüksek lisans eğitimi alan Atlığ, halen aynı bölüm doktora programına devam ediyor. Sotheby’s New York’ta sanat yönetimi üzerine sertifika programını da tamamlayan Atlığ, son olarak Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde Öğretim Görevlisi ve İstanbul Resim Heykel Müzesi’nde Koleksiyon Yöneticisi olarak görev yaptı.

Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi binlerce esere ev sahipliği yapacak

1940’lı yıllardan itibaren biriktirilen Türkiye İş Bankası Sanat Eserleri Koleksiyonu, Osman Hamdi Bey’den Şeker Ahmet Paşa’ya, İbrahim Çallı’dan Hikmet Onat’a kadar 900’ü aşkın sanatçının 2 bin 500’den fazla eserinden oluşuyor. Koleksiyondan yola çıkılarak hazırlanan özel bir seçki Resim Heykel Müzesi ile ilk kez toplu olarak izleyicinin karşısına çıkacak.

Öte yandan, bu yıl 24. sezonuna merhaba diyecek olan ve usta sanatçıların retrospektif sergilerine ev sahipliği yapan Kibele Sanat Galerisi’nde de görev değişikliği oldu. Uzun yıllardır Kibele Sanat Galerisi Yöneticisi görevini sürdüren Nimet Özatağan’ın emekli olması üzerine, yönetici görevine Dr. Burcu Keskin getirildi. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Seramik ve Cam Tasarımı Bölümü’nden doktora derecesi alan Dr. Keskin, daha önce öğretim görevlisi olarak ders vermişti.

İş Bankası'ndan Cumhuriyet'in 100. yılına büyük armağan: Resim heykel müzesi 29 Ekim'de açılıyorİş Bankası’ndan Cumhuriyet’in 100. yılına büyük armağan: Resim heykel müzesi 29 Ekim’de açılıyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.