İstiklal’de para saçarak ilerleyen çift tepki çekmişti: 1 kişi gözaltına alındı

İstiklal Caddesi'nde para saçarak ilerleyen iki kişi sosyal medyadan büyük tepki çekmişti. Görüntülerle ilgili Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalarda, O.M.N. gözaltına alındı. E.A. isimli kadının ise Adana'da yaşadığı belirlendi.

Gündem 24 Ağustos 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

İstanbul’un sembollerinden İstiklal Caddesi son zamanlarda para saçarak yürüyüp, bunu videoya çekenlere tanıklık ediyor. Ağustos ayının ilk haftasında OnlyFans içerik üreticisi bir çift, İstiklal Caddesi’nde etrafa 1 dolarlık banknotları saçarak insanların yarattığı izdihamı videoya kaydetti. Video çeken gruptakiler gözaltına alındı.

İstanbul Adalet Sarayı’na getirilen bu kişilerin savcılık ifadeleri alındı ve 7 kişi serbest bırakıldı. 5 kişi ise halkın bir kesimini alenen aşağılama suçlaması ile sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Mahkeme, bu kişileri adli kontrol şartı ile serbest bıraktı.

Taksim'deki turistin 10 bin doları polis kılığındaki iki kişi tarafından çalındıTaksim’deki turistin 10 bin doları polis kılığındaki iki kişi tarafından çalındı

Görüntüler geçen yıla aitmiş

Bu olayın üzerinden kısa bir süre geçtikten sonra geçtiğimiz günlerde üzerinde Araplara özgü kıyafet olan kişilerin aynı eylemi tekrarladığı görüntüler sosyal medyada yayıldı. Tepkilere neden olan İstiklal Caddesi’nde para saçma görüntüleriyle ilgili Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı.

Yapılan çalışmalarda görüntünün 2022 yılına ait olduğu, şüphelilerden birinin daha önce de benzer görüntüler paylaştığı öğrenildi.

Görüntülerde yer alan O.M.N. yakalanarak gözaltına alındı. Polis merkezinde yapılan işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen O.M.N., “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılamak” suçundan adli işlemlerinin tamamlanmasının ardından serbest bırakıldı.

Görüntülerde yer alan E.A. isimli kadının ise Adana’da yaşadığı belirlendi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.