Sera işçileri 17 gündür eylemde: Çocuklar gözaltıları ağlayarak izledi

İzmir'de sera işçileri sendikalı oldukları için kovuldu. Tazminat hakkını isteyen ve çoğunluğu kadın olan işçiler 17 gündür eylem yapıyor. Dün fabrikanın önünden gözaltına alınan işçileri çocukları ağlayarak izledi.

Gündem 9 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

İzmir’de Agrobay Seracılık’ta çalışan işçiler sendikalı olduktan sonra işten kovuldular. Bunu ardından haklarını almak için eylem yapan 39 işçi dün protestolarının 17. gününde fabrikanın giriş kapısının önünde oturma eylemi başlattı. Tazminatları dahil hiçbir haklarını alamadıklarını söyleyen işçiler, 12-18 saat aralığında çalıştırıldıklarını da belirtti. Ayrıca işten çıkarılırken de ‘yüz kızartıcı suç işlediklerine’ dair gerekçelendirme yapıldıklarını ifade eden işçiler, konuşacak muhatap aradı.

Agrobay işverenleri ve temsilcileriyle görüşmek isteyen işçiler kimseye ulaşamıyor ancak kolluk kuvvetleriyle eylem sırasında karşı karşıya kalıyor. Kapının önünde bekleyen işçilerin dün yine muhatabı jandarmaydı ve jandarma kapıdan ayrılmazlarsa müdahale edeceklerini söyledi. İşçilerin buna cevabı ise “Haklarımızı alana kadar gitmeyeceğiz” oldu. Bunun üzerine jandarma ve polis Tarım Sen Genel Başkanı Umut Kocagöz, Bağımsız Maden-İş Genel Başkanı Gökay Çakır, Bağımsız Maden-İş Örgütlenme Uzmanı Başaran Aksu, Tarım Orman Sen Yönetim Kurulu Üyesi Ünal Taymak ve kadın işçiler Beyhan Karabulut, Filiz Çetinkaya, Ayten Yavuz, Gülfer Koçoğlu, Gül Fatma Yıldırım, Ayşe Çimen, Şirin Yıldırım’ı gözaltına aldı.

Kadın işçiler gözaltına alınırken çocukları ise olanları ağlayarak izledi.

Kapının önünde beklemeye devam eden kadınlardan biri “Şu kollar altın bilezik görmedi şu güne kadar bari jandarmanın bileziğini görsün” diyerek gözaltılara tepki gösterdi.

Kütahya’da arsenik iddiası: Musluklardan ölüm mü akıyor?Kütahya’da arsenik iddiası: Musluklardan ölüm mü akıyor?

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.